Hlavní obsah

ECHO BUNDESLIGY: Adam to vzal za správný konec. Protesty proti MS? Chápu. Něco není v pořádku

Premiérová trefa Adama Hložka, další ztráta Schalke nebo fanoušci, kteří protestují proti MS ve fotbale v Kataru. Expert František Straka se ve svém komentáři Echo bundesligy pro Sport.cz tentokrát nezabývá jen děním na hřišti.

Foto: Sport.cz s využitím Reuters, Profimedia.cz

Adam Hložek se v bundeslize dočkal první branky.

Článek

„Pro české fanoušky je určitě momentem víkendu triumf Leverkusenu nad Unionem Berlín a první trefa Adama Hložka. Bylo strašně důležité, že dokázali vyhrát. Tohle jim moc pomůže, hlavně na psychice. Výsledek 5:0 je naprosto bombastický, celé Německo řeší, co se stalo s Unionem, který kraloval soutěži. Každý zápas v bundeslize je úplně jiný.

Těší mě na srdíčku, že Adam to vzal za správný konec a má další plusové body. Leverkusen předvedl zlepšený výkon, ale Union prožil zápas blbec. Na co sáhli, to bylo špatně. Ukáže se v dalším kole, jak s tím oba týmy naloží. Union dostal facku, malinko měli nosánek nahoře. Je ale pořád třetí za Bayernem a Freiburgem. Kdo by si takové pořadí před sezonou pomyslel.

Imponovala mně hra Dortmundu, zejména 17letý Mukoko a jeho dva góly. Další hvězdička na německém trhu.

Škoda Schalke, gól Alexe Krále byl z minimálního ofsajdu. Určitě by je bodový zisk v Brémách nakopl. Pokud by vedli, asi by zápas dopadl jinak. Ale je vidět, že Schalke začíná hrát fotbal, a jejich výkony mají hlavu a patu. Tým se snad probudí a na jaře se předvede v lepším světle. Chytnout se mohou už teď s Mohučí, která dostala za uši od Wolfsburgu.

Zastavme se ještě u Hoffenheimu, který tři zápasy po sobě nevyhrál. Poslední utkání v Lipsku se mu nepovedlo, ale právě Lipsko má velmi kvalitní kádr, což dokázalo postupem v Lize mistrů. Hoffenheim má ale rovněž kvalitu, aby se pohyboval kolem šestého místa a hrál v Evropě. Ví, co je ještě čeká.

Něco je špatně, sorry

Hodně se mluví také o transparentech proti mistrovství světa v Kataru, které připravili fanoušci minimálně Dortmundu, Bayernu a Herthy Berlín. Nedivím se jim. Šampionát je absolutní nesmysl. Uprostřed ročníku? Tady jde o zdraví hráčů. Už tři nebo čtyři hvězdy se zranily, ztráty jsou neskutečné.

Někdo je pro, někdo proti. Trénoval jsem v Egyptě a Libanonu a znám trochu tento kout světa. Termín turnaje? Velká škoda. Vždy to byl vrchol po ročníku, každý se těšil. Sezona byla uzavřená a všichni věděli, že se mohou ještě pořádně nebudit a pak si odpočinout. Teď hned nastupujete do ligy. Něco není v pořádku, sorry.“

Reklama

Související témata: