Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Zraněný Durosinmi: v sázce jsou desítky milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Noví majitelé fotbalové Plzně i generální manažer Adolf Šádek pravděpodobně nemají od neděle klidný spánek. Smolný okamžik z 53. minuty na libereckém trávníku totiž může mít pro Viktorii nepříjemné následky. A to na dvou frontách. Nakolik s klubem zahýbe těžké zranění kolene klíčového útočníka Rafia Durosinmiho, který se vrátí k fotbalu nejdřív na jaře?

Foto: Profimedia.cz

Zraněný Durosinmi bude Plzni chybět

Článek

Všechno šlo v případě 20letého Nigerijce ideálně. Možná víc, než se čekalo. Během jarního hostování se seznámil s týmem, s klubem, naučil se hrát pod výsledkovým tlakem. Po sezoně na něj Plzeň uplatnila opci, z Karviné ho vykoupila přibližně za 18 milionů korun.

Na Plzeň, která ještě nedávno „jela“ na výpary a bankrot zřejmě odvrátila jen díky senzačnímu postupu do Ligy mistrů, jde o vysokou částku. Jelikož za sebou nemá mecenáše, který by klub v případě červených čísel dotoval, a nemůže profitovat z popularity po celé zemi, jako pražská S, musí obracet každou vydanou korunu.

Zkrátka, do Durosinmiho vkládala (a nadále vkládá) obrovské naděje. Co se týká sportovního přínosu pro mužstvo i stránky finanční. První přání se klubu vyplnilo záhy, Durosinmi se stal podzimní kometou. Popasoval se výtečně s velkou konkurencí, stal se pro trenéra Miroslava Koubka útočníkem číslo jedna. K této pozici se pochopitelně musel propracovat skrz čísla. Na podzim v rámci všech soutěží vstřelil 9 gólů, nejvíc z týmu.

Výkonnostně narostl natolik, že přilákal pozornost skautů z bundesligového Wolfsburgu, kteří jej sledovali při zápasech v Doosan Aréně. Začalo se spekulovat, že ho Plzeň „střelí“ už v zimě. Vzduchem létaly milionové cifry v eurech.

Teď je však 18milionová investice do Durosinmiho ohrožena. Je totiž otázka, nakolik se po těžkém zranění dokáže vrátit do bývalé formy. Jeho trumfem je nízký věk, kariéru má pořád před sebou. Nicméně návraty po operaci kolenních vazů jsou složité.

Viktoria se o zraněného borce postará, Nigerijci se dostane nejlepší možné péče. Pro jeho návrat udělá maximum. S tím jsou ovšem spojeny další milionové náklady. Generální manažer Šádek dobře ví, že v případě hladkého návratu bude mít v Durosinmim nadále zlatý poklad.

V opačném případě si kromě újmy sportovní, která už započala v neděli, připíše i újmu finanční. Plzeňským nezbývá než k modlitbě za formu brankáře Mariána Tvrdoně, který zaskakuje za zraněnou jedničku Jindřicha Staňka, přidat modlitbu druhou…

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.