Hlavní obsah

Čtrnáct měsíců před OH v Paříži odstoupila šéfka francouzských olympioniků

Čtrnáct měsíců před olympijskými hrami v Paříži odstoupila z čela Francouzského olympijského a sportovního výboru Brigitte Henriquesová kvůli vnitřním sporům. Bývalá fotbalistka oznámila rezignaci na začátku dnešní valné hromady výboru. Ve funkci ji dočasně nahradí generální sekretářka Astrid Guyartová, než bude zvolen nový předseda, což by mělo být do tří měsíců.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Brigitte Henriquesová (vlevo) na snímku z roku 2022. Na snímku je i šéf organizátorů Tony Estanguet (uprostřed), prezident Greater Paris Metropolis Patrick Ollier.

Článek

Francouzským olympijským výborem zmítají podle agentury AFP konflikty už řadu měsíců. Bývalá místopředsedkyně národní fotbalové federace Henriquesová, která byla do čela výboru zvolena jako první žena před dvěma roky, měla spory se svým předchůdcem Denisem Massegliou a jeho pravou rukou Didierem Seminetem. Ten loni v září musel skončit ve funkci generálního sekretáře.

Obě strany si vyhrožovaly a házely na sebe špínu. Henriquesová na podzim dva měsíce svou funkci nevykonávala z důvodu pracovní neschopnosti a Semineta poté obvinila z psychologického nátlaku. Seminet to odmítl a zažaloval ji za pomluvu. Masseglia v minulém týdnu vyzval Henriquesovou k odstoupení.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články