Hlavní obsah

Emmons s manželem bydlet nebude

PRAHA

Kufry se zbraněmi a náboji přijeli ve čtvrtek více než tři hodiny před odletem do Pekingu odbavit sportovní střelci. „Nic jiného nezbývá. Kontrola zbraní je vždycky všude důkladná. Letíme přes Istanbul, zbraně uvidíme v pátek v Pekingu. Doufám, že se nic nikde nezatoulá, to by byla komplikace. O víkendu už chceme trénovat,“ říkal při odbavení na Ruzyni sportovní ředitel Českého střeleckého svazu Vladislav Šaňák.

Článek

S ještě objemnějšími zavazadly však přijeli o něco později dráhoví cyklisté, kteří s sebou vezou osm bicyklů. O něco menší objem zavazadel měli lukostřelci a ve srovnání s ostatními odlétali s prázdnýma rukama jachtaři a gymnasté.

„Stihla jsem si odpočinout, nabalit, malinko potrénovat a už jsem zase na cestě,“ usmívala se jedna z českých medailových nadějí puškařka Kateřina Emmons. „S manželem Mattem si telefonujeme denně, střelci USA jsou momentálně v Koreji. Uvidíme se až 6. srpna. Bydlet spolu ale nebudeme, i když jsme si to přáli. Dostala jsem od vedení naší výpravy dvoulůžkový pokoj, ale děvčata, která se mnou v bytě budou bydlet v dalších dvou pokojích, byla proti. Respektuji to. S Mattem se uvidíme každý den, bude za mnou docházet,“ dodala Emmons.

Věří v medaile

Se závěrečným dolaďováním byl velmi spokojený brokař David Kostelecký, který vystřílel v trapu stříbro na nedávném ME. „V Mariboru jsem měl perfektní podmínky. Teď si připomenu pekingskou střelnici, kde jsem byl na jaře, a pak uvidíme. Věřím v dobrý výsledek, ale na tři medaile si může dělat reálnou naději nejméně padesát borců,“ řekl Právu.

Od střelců se na olympiádách vždy očekávají medaile. Celkem jich bude startovat třináct. „Od roku 1988 jsme na stupních nechyběli, ale je to ošidné. Máme tu zkušené závodníky i nadějné mládí, které chce překvapit, jako před čtyřmi roky tehdy ještě Kateřina Kůrková, nyní Emmons, a Lenka Hyková, nyní Marušková. Věřím, že nezklameme. Všichni, kteří jedou, mají na finále,“ konstatoval šéf střeleckého svazu Jaroslav Pekař.

„Také bych se chtěl vrátit s medailí. V Aténách jsem byl pátý, chci výš. Forma je solidní, teď bude záležet, jak mi ve dnech, kdy pojedu bodovací závod, sednou dráha a podmínky,“ přál si cyklista Milan Kadlec. Ve stejný den odletěli do Pekingu také čeští judisté.

Reklama

Související témata: