Hlavní obsah

VIDEO: Berdych i Štěpánek řeší jen první soupeře. Olympijským tenisovým pavoukem se nerozptylují

Londýn

Jen jména soupeřů v prvním kole řeší zástupci českého mužského tenisu v olympijském turnaji. Protivníky, kteří by čekali v další části tenisového pavouka, nechtějí Tomáš Berdych ani Radek Štěpánek znát. Směrodatná jsou dvě jména: první narazí na Belgičana Darcise, druhý se střetne s Rusem Davyděnkem.

Tenista Štěpánek k olympijskému losuVideo: Radek Malina (Londýn), Právo

 
Článek

„Po posledních zkušenostech jsem velmi ostražitý. Ať mi lidé věří nebo ne, znám jen protivníka v prvním utkání. Dál se budu dívat až v případě vítězství," tvrdil Berdych. „Doufám, že odehraju hodně zápasů, ale zatím hledím jen k souboji s Davyděnkem," přitakal Štěpánek.

Proč se tak brání studování případných střetů v dalších kolech? „Stejně můj výkon neovlivní fakt, jestli budu vědět potenciálního soupeře pro další kolo. Leda negativně. Akorát to může člověka rozptylovat," přemítala česká mužská jednička, která při nedávném Wimbledonu senzačně vypadla hned v prvním kole ve třech setech, když nestačila na Lotyše Gulbise.

Berdych tentokrát o úspěchu nepochybuje. „Darcis se chvíli se pohyboval po challengerech, dlouho jsem ho neviděl na turnajích. Ale jsme stejný ročník, hrávali jsme spolu. Je šikovný, technický hráč. Menší, dobře se pohybuje. Hodně rád hraje čop z bekhendu, což tady může platit. Uvidíme, jak mu to bude sedět.  Mohl jsem mít těžšího soupeře. Na rozjezd by to mělo jít," přemítal Berych, jenž na protivníka narazil naposledy před třemi lety v Prostějově. A prohrál. „Ten zápas si nepamatuji, ale o jednu motivaci víc," usmál se šestadvacetiletý borec.

I třiatřicetiletý Štěpánek doufá, že ruského soka pošle z kola ven. „Davyděnko se může jevit jako dobrý los až ve chvíli, kdy postoupím do dalšího kola," usmál se Štěpánek. „Je to zkušený hráč. Dlouho se držel v desítce, výborně se pohybuje. Ale tráva by neměla být jeho nejlepším povrchem, čehož se budu snažit využít," prohlásil Štěpánek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články