Hlavní obsah

Asafo, nesundávej to tričko, hecoval Bolt krajana. Pak tančil sambu a točil rapujícho novináře

Rio de Janeiro

Největším jihoamerickým divadlem Cidade das Artes znělo reggae, na ploše se vlnily spoře oděné tanečnice v rytmu samby. Hlavní hvězdou neformálního představení ale tentokrát byl Usain Bolt, šestinásobný olympijský vítěz přišel na pódium představit spolu s dalšími jamajskými atlety plány a vize pro olympijské Rio.

Usain Bolt tancuje sambu s BrazilkamiVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pódium bylo obsypané televizním štáby, moderování akce se ujal světový rekordman v trojskoku Jonathan Edwards a hned si dobíral šéfa jamajských olympioniků Mikea Fennella, proč Jamajčani nemají víc skokanů, když mají rychlost v genech. „Jsme moc rychlí na to, abychom se stihli odrazit," pohotově reagoval funkcionář.

Edwards si pozval na pódium bývalého světového rekordmana na stovce Asafu Powella. Ten méně úspěšný a také méně zábavný krajan Usaina Bolta? Kdepak, Powell ukázal, že i on umí bavit. Byť mu po jamajské kvalifikaci do smíchu moc nebylo. Nekvalifikoval se na stovku a v Riu poběží jen ve štafetě. „Takže tu mám víc času lenošit," vtipkoval. „Ale je to poprvé, co jsem na vrcholné akci a nepoběžím individuální závod. Z toho jsem zklamaný," uznal.

Většina dotazů, které na něj mířily, se týkala Bolta. Jak mu Powell věří, co by mu poradil jako nastávajícímu třicátníkovi, jak se Usain změnil... „Nijak. Pořád je strašně soutěživý. Umřel by jen, aby mohl závodit," vyprávěl Powell.

Na závěr si Jamajčan pohrával s fotografy. „Mám si sundat tričko," tázal se a předváděl svaly. Bolt zatím jeho počínání sledoval v zákulisí. Když pak přišel na pódium, jako první se ptal Edwardse: „Zase si Asafa chtěl sundávat tričko? Nechápu, proč to pořád dělá. Asafo, přestaň už s tím," smál se na celé kolo a pak trpělivě odpovídal na dotazy médií z celého světa.

Když se mikrofonu chopil norský redaktor, místo dotazu jen řekl Boltovi, že ho miluje a začal rapovat o tom, jak doufá, že v Riu vyhraje a nesrazí ho segway v narážce na incident z loňského mistrovství světa v Pekingu. Zaskočený světový rekordman vytáhl telefon a poprosil Nora, aby svůj výstup zopakoval. Další záběry Bolt natočil, když na pódium přišla skupinka brazilských krásek a Bolt se k tanci dlouho nenechal přemlouvat. Bude mu do zpěvu i po závodech? Finále mužské stovky je na programu v noci z neděle na pondělí.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.