Hlavní obsah

Slalomáři Kudějová i Kašpar se Šindlerem jsou v semifinále OH

Rio de Janeiro

Žádné české oběti v kvalifikacích vodních slalomářů, do finálových dnů postoupily všechny čtyři posádky. Po kajakáři Jiřím Prskavcovi a kanoistovi Vítězslavu Gebasovi se prokousali kvalifikací i kajakářka Kateřina Kudějová a deblkanoe Jonáš Kašpar, Marek Šindler.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Kajakářka Kateřina Kudějová během pondělní kvalifikace.

Článek
Fotogalerie

Mistryně světa Kudějová měla klid už po první jízdě, která jí nakonec vynesla páté místo, ve druhé přidala na riziku a připsala si čtyři doteky branek. „Před závodem jsem byla trochu nervózní, to mi asi pomohlo v té úvodní jízdě k lepšímu výkonu. Ve druhé už jsem to brala hlava nehlava a podle toho to vypadalo," hodnotila.

Kašpar se Šindlerem byli po první jízdě pátí, ve druhé svoji pozici ještě o příčku vylepšili. „První jízdu jsme jeli trochu víc na jistotu, ve druhé jsme byli odvázanější a sice udělali dva šťouchy, ale měli jsme výborný čas," hodnotil Šindler po kvalifikaci, při níž v kategorii deblkanoistů vypadla jediná posádka - černý Petr zůstal Japoncům.

Semifinále a finále čeká kajakářky i deblkanoisty ve čtvrtek. „Pojede jedenáct lodí, takže na startu budeme vidět, jak závod probíhá, jedeme ve špičce a zároveň ne jako úplně poslední. Z toho pohledu nám čtvrté místo perfektně vyhovuje," pochvaloval si Kašpar.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Kanoistika - slalom:
Muži:
C2 - kvalifikace:
1. L. Škantár, P. Škantár (SR) 100,89 (0 tr. sekund)
...4. Kašpar, Šindler (ČR) -2,54 (4)
Ženy:
K1 - kvalifikace:
1. Hornová (It.) 99,07 (0)
...5. Kudějová (ČR) -2,99 (2)

Reklama