Hlavní obsah

Chorvatsko - Srbsko 7:11Vodní pólisté Srbska překazili na OH Chorvatsku obhajobu zlata

Rio de Janeiro

Mistři světa Srbové porazili ve finále olympijského turnaje ve vodním pólu v Riu de Janeiro 11:7 Chorvaty, kteří obhajovali zlato z Londýna 2012. Srbsko triumfovalo pod pěti kruhy v samostatné historii poprvé, na předchozí tři zlata dosáhlo v letech 1968, 1984 a 1988 pod hlavičkou Jugoslávie.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

Srbský vodní pólista Dusko Pijetlovič si užívá triumf v olympijském finále.

Článek

Role největších favoritů se na Srbech v úvodu turnaje podepsala. Úřadující světoví a evropští šampioni v Riu začali dvěma remízami a nečekanou porážkou s domácí Brazílií, pak však naplnili předpoklady a pěti výhrami v řadě si došli pro zlato.

"Po tomhle jsme toužili od začátku našich kariér. Hrozně moc a hrozně tvrdě jsme trénovali. Kvůli tomuhle zlatu jsme neskutečně trpěli. Cesta za triumfem na olympiádě pro nás byla plná stresu," řekl autor dvou finálových gólů Srbska Filip Filipovič, jenž byl zvolen nejužitečnějším hráčem turnaje.

Třetí skončili finalisté z Londýna Italové, kteří udolali 12:10 Černou Horu. Ta prohrála duel o bronz na třetích hrách po sobě. S devíti triumfy suverénně nejúspěšnější mužstvo historie Maďarsko bylo letos až páté.

Vodní pólo - muži:
Finále:
Chorvatsko - Srbsko 7:11 (2:3, 1:3, 2:3, 2:2),
O 3. místo: Černá Hora - Itálie 10:12 (1:2, 3:3, 3:4, 3:3)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.