Hlavní obsah

Za třináct minut z postele na kurt. Koukal věří, že poslední cesta na něj může být vítězná

Rio de Janeiro

Ráno vstane a za třináct minut dojde z postele v olympijské vesnici na kurt. „To jsem neměl ani na mistrovství republiky, kde spím prakticky v hale,“ usmíval se badmintonista Petr Koukal. „V Londýně i Pekingu jsme měli asi nejvzdálenější sportoviště, jeli jsme přes hodinu autobusem, tak jsem rád, že na té mé poslední olympiádě si to vynahradím,“ vyprávěl.

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Badmintonista Petr Koukal (vpravo) a Brit Rajiv Ouseph.

Článek
Fotogalerie

Rio jako místo své badmintonové rozlučky vyhlásil už s předstihem. A po startech v Pekingu a Londýně si užívá své třetí hry jinak. „Spíš vnitřně než přes telefon nebo foťák," popisuje. „Zatím tu mám asi patnáct fotek z celé olympiády, na minulých jsem měl touhle dobou dvě plné karty. Míval jsem pocit, že musím všechno stihnout, teď už ani nejezdím tolik na všechny sporty a dívám se spíš s ostatními na baráku," porovnává Koukal.

Do turnaje ve tříčlenné skupině vstoupil porážkou s Britem Rajivem Ousephem 0:2 na sety, ani případná výhra v sobotním duelu s Japoncem Šo Sasakim (od 15:10 SELČ) mu tak zřejmě nezajistí postup z prvního místa.

„Potkali jsme se zatím jen dvakrát, naposledy snad před jedenácti lety. To mi přijde strašné," přiznával třicetiletý Koukal. Sasaki se dostal na olympiádu až poté, co byl vyřazen jeho krajan Kento Momota kvůli sázení v ilegálním kasinu. „Sasaki je takový poctivý, jiný než ostatní Japonci. Akorát je levák. A já proti nim celoživotně neumím," přiznává Koukal.

Z pěti olympijských zápasů zatím v žádném nezvítězil. „A bylo by pěkné teď udělat výhru. Málokomu se povede zakončit kariéru vítězným zápasem. Tady ta možnost je, byla by to pěkná poslední kapitola té mé knihy," říká vlajkonoš z olympiády v Londýně.

Porazí badmintonista Petr Koukal v neděli na olympijském turnaji Japonce Šo Sasakiho?
Ano
66,8 %
Ne
33,2 %
Celkem hlasovalo 3324 čtenářů.

Reklama

Související témata: