Hlavní obsah

Byla jsem pod tlakem, vysvětlovala Ósakaová krach s Vondroušovou

Tenistka Naomi Ósakaová se nedokázala vypořádat s tlakem na domácích hrách v Tokiu. Poté, co se po vyřazení světové jedničky Ashleigh Bartyové v prvním kole stala papírovou favoritkou turnaje, nad ní dnes ve dvou setech senzačně zvítězila česká reprezentantka Markéta Vondroušová. Nervozitu Japonka připisovala i tomu, že se na olympiádě představila poprvé.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Japonská hvězda Naomi Ósakaová na olympiádě dohrála.

Článek

Vondroušová domácí hvězdu a druhou hráčku světového žebříčku přehrála jasně 6:1, 6:4. O postup do semifinále se dvaadvacetiletá česká hráčka utká buď se Španělkou Paulou Badosaovou, nebo s Nadiou Podoroskou z Argentiny.

"Určitě cítím, že jsem byla hodně pod tlakem. Možná to bylo tím, že jsem dosud na olympijských hrách nehrála, a být poprvé tady bylo trochu moc," řekla.

"Moje očekávání byla o hodně větší, než jak to dopadlo. Můj přístup asi nebyl nejlepší, ale skutečně jsem nevěděla, jak se vyrovnat s tím tlakem," doplnila. Za zkušenost na olympiádě ale byla ráda.

Ósakaová měla před olympijským turnajem dvouměsíční herní pauzu. Naposledy hrála na Roland Garros, z kterého po prvním kole odstoupila. Před pařížským grandslamem oznámila, že nebude mluvit s novináři na tiskových konferencích, protože se chce vyhnout stresu, což vyvolalo řadu většinou nesouhlasných reakcí. Ósakaová se pak rozhodla na čas z turnajů stáhnout, v Tokiu ale první i druhé kolo zvládla s přehledem.

Reklama