Hlavní obsah

Jak medailisté z Tokia slavili ve Stromovce. Prskavec přišel o botu a Krpálek musel slíbit, že všechny přepere

Praha
Aktualizováno

Několik stovek nadšených fanoušků přišlo i s českými vlajkami v horkém úterním odpoledni pozdravit na Olympijský festival v pražské Stromovce medailisty z Tokia. Největší aplaus tam logicky vítal dva zlaté kamarády, judistu Lukáše Krpálka a vodního slalomáře Jiřího Prskavce.

Všem vám děkujeme! Medailisté z Tokia v čele s duem Krpálek - Prskavec slavili s fanouškyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Na pódium kráčeli tokijští vítězové za zvuků tamtamů a po červeném koberci vyhrazeném celebritám. V bouřlivé atmosféře jim dělali doprovod nejen další dva medailisté, stříbrný vodák Lukáš Rohan a bronzový šermíř Alex Choupenitch, ale i dalších dvanáct reprezentačních kolegů, kteří už dorazili domů z dějiště OH.

„Něco nádherného, byl jsem rád, že jsme se mohli s lidmi podělit o radost. Pro mě podobně hezký zážitek jako před pěti lety, kdy jsme přímo z Ria cestovali na festival, který byl tehdy na Lipně. Zvlášť v dnešní době mě potěšilo, že se tady sešel slušný dav fanoušků, kteří si snad naše úspěchy užili," vykládal Lukáš Krpálek.

Foto: Petr Horník, Právo

Čeští olympionici a medailisté z Olympijských her v Tokiu 2021 přišli pozdravit diváky do Olympijského festivalu. Na snímku judista Lukáš Krpálek, vodní slalomář Jiří Prskavec, kánoista Lukáš Rohan

Diváci při pohledu na olympioniky v euforii a za mohutného potlesku skandovali: Všem vám děkujeme. „Moc jste nám v Tokiu chyběli, ale věděli jsme, že kvůli nám vstáváte a držíte nám palce u televize. Ta vaše podpora nám pomohla," prohlásil směrem k fanouškům Prskavec.

Foto: Petr Horník, Právo

Čeští olympionici a medailisté z Olympijských her v Tokiu 2021 přišli pozdravit diváky do Olympijského festivalu. Na snímku kánoista Lukáš Rohan judista Lukáš Krpálek, vodní slalomář Jiří Prskavec

Sportovci pak čelili všetečným otázkám dětí z publika. Třeba jestli jsou v Tokiu komáři? „Já žádného neviděl," líčil Prskavec. „Já jich teda měl plný pokoj," zareagoval se smíchem Krpálek, jehož se odvážný klučina přišel zeptat až na pódium, jestli přepere každého. „Ani nevím, co na to říct, ale podle výsledků a toho zlata na krku snad jo," přemítal judista.

O dvě hlavy menší Jiří Prskavec potvrdil, že jeho malá postava je výhodou pro vodní slalom. Když pak kopal podepsaný balón na plážový volejbal mezi diváky, vykopnul ho tak silně, že mu s míčem uletěla i bota. Na závěr úspěšní olympionici ukázali přítomným medaile a pak následovala autogramiáda.

Foto: Toyota ČR

Eva Samková se na Olympijském festivalu v Praze ujala role moderátorky.

Reklama

Související témata: