Hlavní obsah

Mistr světa ve skoku o tyči Kendricks přišel kvůli koronaviru o start v Tokiu

Úřadující dvojnásobný mistr světa ve skoku o tyči Sam Kendricks z USA měl pozitivní výsledek testu na covid-19 a přijde o start na olympijských hrách v Tokiu. Sejde tak z jeho očekávaného souboje se světovým rekordmanem Armandem Duplantisem ze Švédska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Americký tyčkař Sam Kendricks na archivním snímku z Ostravy.

Článek

"Dnes tokijští funkcionáři Sama informovali, že měl pozitivní test a nebude moci závodit. Cítí se dobře a nemá žádné příznaky," napsal na Twitteru otec mistra světa z let 2017 a 2019 a bronzového medailisty z OH v Riu Kendrickse.

Pozitivní test amerického tyčkaře měl výrazný dopad na australskou atletickou výpravu. Vzhledem k tomu, že s Kendricksem trénoval Kurtis Marschall, nařídil Australský olympijský výbor z preventivních důvodů všem 63 členům atletického týmu izolaci na hotelových pokojích.

O soutěž tyčkařů přijde kvůli nákaze koronavirem také Argentinec Germán Chiaraviglio, jenž dnes o svém pozitivním testu informoval na instagramu. "Je těžké se s něčím takovým smířit, určitě mi to nějakou dobu potrvá. Věděli jsme, že to bude jiná olympiáda s jinými pravidly, teď to dopadlo na mě," uvedl čtyřiatřicetiletý tyčkař. Někdejší juniorský mistr světa se chystal na třetí olympijský start, před pěti lety v Riu de Janeiro byl jedenáctý.

Atletické soutěže začínají v Tokiu v pátek, finále tyčky je na programu v úterý.

Reklama

Související témata: