Hlavní obsah

Jde Nedvěd, ostražitost klesá

Radek MalinaSport.czPrávo

Bezpečnost především! Ať se při olympijských hrách v Turíně vydáte kamkoli, setkání s italskými strážci pořádku se nevyhnete. Bez nadsázky po stovkách hlídají každé sportoviště. Jejich koncentrace však není vždy stoprocentní...

Článek

Olympijské vesnice v Sestriere, v Turíně, v Bardonecchii, všechna sportoviště, vyhrazené vchody pro sportovce... Prostě všude cestou do míst hostících dvacáté olympijské hry je nezbytné projít neúprosným bezpečnostním rentgenem. Je třeba z kapes vyložit vše, přesto i tak můžete mít problémy. Obyčejné brýle, ale i pouhý papírový kapesník mnohdy aktivuje alarm.

Ani sportovci nejsou ušetřeni neúprosných kontrol. "Je to někdy trošku nepříjemné, když přijedete třeba pozdě v noci po zápase. Ale vzhledem k tomu, jaká panuje ve světě situace, jsou taková opatření nezbytná," přemítal Filip Kuba, obránce české hokejové reprezentace.

Pánský časopis přednější bezpečnosti

Mrzutostí jsou občasné funkční výpadky rentgenů. Pak se do složitých situací cestou na trénink dostávají i samotní sportovci, protože italští carabinieři u vchodů jsou prostě neústupní. "Pět deset minut nikoho nezabije. Jde o nutnost, která je lepší než nečinnost," mínil útočný obránce Tomáš Kaberle.

Ne vždy je jejich však ostražitost stoprocentní. Před čtvrtfinálovými souboji Finska s USA a Česka se Slovenskem v hale Palasport Olimpico byli tak zabraní do čerstvého vydání pánského časopisu, že je ani opakované spuštění alarmu nevzrušilo a aniž by od stránek zvedli oči, dobráckým "prego, prego" popoháněli návštěvníky směrem k hale.

Vstupenkou k bezproblémovému průchodu se pak stává pohyb v blízkosti Pavla Nedvěda, fotbalové ikony Juventusu Turín. Když dorazil na utkání s Italy, vytvořil se kolem něj tak neprostupný dav žadatelů o fotografie, mezi nimiž byli i samotní strážci italského pořádku, že náhodným kolemjdoucím sice z vřískání alarmu třeštěla hlava, ale policisté byli v klidu. Vysněnou fotografii s Grande Paolem ulovili...

Reklama