Hlavní obsah

Trenér skokanů Jiroutek hodnotí olympiádu kladně: Byl to úspěšný podnik

Čeští skokané už mají za sebou všechna svá vystoupení na olympijských hrách ve Vancouveru. A trenér David Jiroutek je s výkony svých svěřenců spokojený. "Olympiáda pro nás byla hodně úspěšný podnik a pro generaci mladých kluků jako je Antonín Hájek, Roman Koudelka, Lukáš Hlava a Martin Cikl to byl důležitý krok," řekl Jiroutek.

Foto: ČTK

Trenér skokanů David Jiroutek.

Článek

V závěrečném olympijském závodu družstev měl český tým poměrně vysoké ambice. Jak hodnotíte výkony českých skokanů?

Byl to především moc hezký závod, neustále se vyvíjel nahoru a dolů. Náš tým pracoval dobře. Před výkonem Romana Koudelky v obou kolech klobouk dolů. Antonín Hájek v prvním kole trochu hledal těžiště, druhý skok už byl na úrovni. Jakub Janda ve druhém kole předvedl nejlepší závodní skok, škoda jen, že se vešel do díry ve větru, který před ním a po něm pomohl Malyszovi s Kasaiem. Pro Lukáše Hlavu bylo těžké skákat družstva po nepovedeném závodu na středním můstku.

Sedmé místo je tedy důvod ke spokojenosti?

Vzhledem k průběhu sezóny nebo minulým letům je to velice dobrý výsledek. K lepšímu umístění chybělo málo, stačilo víc štěstí a mohlo to být úplně někde jinde. Ale to je sport.

Na hrách jste zaznamenali dvě sedmá místa. Budete Vancouver opouštět spokojení?

Určitě. Olympiáda pro nás byla hodně úspěšný podnik a pro generaci mladých kluků jako je Hájek, Koudelka, Hlava a Cikl to byl důležitý krok.

Co vás čeká v závěru her?

Proti původnímu plánu vynecháme skokanský trénink a po dvou dnech volna se zaměříme jen na fyzickou přípravu směřovanou k severskému turné a mistrovství světa v letech v Planici. Vedle toho bychom rádi navštívili nějaké sporty. Chystáme se na hokej, čtyřboby a na slalom žen.

Reklama

Související témata: