Hlavní obsah

VIDEO: Libanonská lyžařka má problémy kvůli videu, na němž je skoro nahá

Bejrút

Na sociálních sítích se dnes objevilo video zachycující libanonskou olympioničku Jacky Šamúnovou téměř nahou při pózování fotografům. Účelem seance v libanonském lyžařském středisku Fárajá bylo vytvořit fotografie pro kalendář na rok 2013. Dvaadvacetiletá lyžařka se dnes omluvila s tím, že ke zveřejnění byly původně určeny jenom fotografie, ne video.

Jacky Šamúnová

 
Článek

"Chci se všem omluvit. Vím, že Libanon je konzervativní země a že jde o snímky, které neodrážejí naši kulturu. Žádám vás, abyste přestali to video šířit. Pomůže mi to zkoncentrovat se, protože to, co je pro mě nyní důležité, je trénink a závod," napsala slalomářka na Facebooku.

Libanonský ministr kultury a sportu Fajsal Karámí však zareagoval velmi rychle a požádal národní olympijský výbor, aby "chránil pověst Libanonu".

Výbor rozhodne

Fádí Kajrúz, který vede libanonskou výpravu v Soči, řekl agentuře AFP, že výbor dnes rozhodne. Šamúnová prý nemá povolení hovořit s novináři.

Lyžařka, která startovala už na minulé olympiádě ve Vancouveru a skončila tam 54. ve slalomu, má zatím podporu mnoha fanoušků. "Máš právo dělat si, co chceš. Nemluv o konzervativní, ale o schizofrenní zemi," napsal jeden z nich.

Další narážejí na ministrova slova o pověsti Libanonu a upozorňují, že nikdo se nepozastavuje nad útoky a násilnostmi, které se do Libanonu šíří ze Sýrie. "Atentáty každý týden, to není problém. Jestliže se však Jacky Šamúnová zúčastní poněkud odvážnější fotoseance, je to skandál," reagoval jeden z Libanonců na Twitteru.

Libanon má v Soči jenom dva sportovce a Šamúnová je jedinou ženou v týmu.

Reklama

Související témata: