Hlavní obsah

Sen o finále vzal karambol po triku, při němž se vypnula. Potřebuji se zlepšit, ví Pančochová

Pchjongčchang

Pádem končila česká snowboardistka Šárka Pančochová vystoupení v Big Airu na zimních olympijských hrách v Pchjongčchangu. Před cestou na třetí boje pod pěti kruhy snila o zisku medaile. Ovšem ve slopestylu skončila šestnáctá, při pondělním druhém korejském vystoupení se pak místo pozice ve finálové dvanáctce musela smířit s devatenáctou příčkou.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Po pádu ve 2. kole kvalifikace v disciplíně Big Air se naděje české snowboardistky Šárky Pančochové na postup do olympijského finále rozplynuly.

Článek

„Po prvním skoku, který jsem dala na jistotu, bylo jasné s ohledem na výsledky dalších holek, že musím trošku přitlačit. K postupu mezi dvanáct nejlepších bylo potřeba získat víc bodů. Zkusila jsem udělat skok, který jsem neměla vlivem nedávných zranění natrénovaný, tudíž jsem nebyla stoprocentní," posteskla si Pančochová.

„Trochu jsem skok přetočila. Je potřeba se orientovat ve vzduchu a já nevěděla, zda se otevírám ve správném bodu, abych byla ready na dopad," vysvětlovala česká olympionička. „Prostě mě dohnal fakt, že kvůli nedávným zdravotním patáliím nebyla příprava ideální," krčila rameny rodačka z Uherského Brodu.

„Ale i tak jsem moc ráda. Šlo o suprový den a lidé konečně viděli holčičí snowboarding v pravém světle. Pořadí se měnilo, divácky šlo o skvělý zážitek. Finálová dvanáctka je děsně našlapaná a půjde o ostrou bitvu," těšila se česká reprezentantka na páteční finále, které však bude sledovat jen jako divák.

Během minulého roku absolvovala operace obou ramen. Po nezdaru ve slopestylu, který se za silného větru uskutečnil minulé pondělí, si chtěla spravit chuť v Big Airu. „Věřila jsem ve finálovou účast. Projevilo se však tréninkové manko. Před čtrnácti dny jsem se navíc u triku, který jsem předvedla v druhé jízdě, vypnula, což bylo hodně nepříjemné. Byla jsem rozhozená. Ale s trenérem jsme se shodli, že i tak to zkusím v boji o finále naložit. Škoda, že jsem to nezvládla," krčila rameny.

Byla nadšená, že mohla během olympijských her prožít přímo na svahu bronzové vystoupení Evy Samkové. Úspěch kamarádky, která se pyšní už dvěma medailemi z bojů pod pěti kruhy, je i pro sedmadvacetiletou Pančochovou velkou motivací.

„Jsem hrdá, že jsem mohla reprezentovat Česko na olympiádě. Hned po návratu začnu trénovat, na což se moc těším. Potřebuji se zlepšit a jsem na to ready," hlásila Pančochová, jenž doufá, že bude mít šanci se porvat o naplnění medailového olympijského snu za čtyři roky v Pekingu: „Když budu dobře jezdit a dobře se cítit, proč ne?!"

Reklama

Související témata: