Hlavní obsah

V krasobruslařské soutěži týmů vedou zatím Kanaďané

Do týmové soutěže v krasobruslení na olympijských hrách v Pchjongčchangu vstoupili v pátek nejlépe Kanaďané. Za umístění svých reprezentantů v krátkých programech mužů a sportovních dvojic získali 17 bodů a vedou s tříbodovým náskokem před Američany. Třetí jsou se 13 body Japonci. Shodný bodový zisk jako Japonci mají po první čtvrtině závodu Rusové, kteří jako výběr olympijských sportovců z Ruska obhajují zlato ze Soči.

Foto: Damir Sagolj, Reuters

Kanadská krasobruslařka Meagan Duhamelová vysoko ve vzduchu nad svým partnerem Erikem Radfordem při olympijské soutěži družstev.

Článek
Fotogalerie

Kanadští reprezentanti, kteří byli při premiéře týmové soutěže v Soči stříbrní, skončili v obou krátkých programech na stupních vítězů. Dvojnásobní mistři světa Meagan Duhamelová a Eric Radford byli druzí mezi sportovními dvojicemi a trojnásobný světový šampion Patrick Chan navzdory dvěma pádům obsadil třetí místo mezi muži.

Američany o lepší průběžnou pozici připravil pokažený krátký program jednoho z favoritů individuální soutěže Nathana Chena, který skončil čtvrtý. Tutéž příčku obsadila sportovní dvojice Alexa Scimecaová-Knierimová, Chris Knierim.

Krátké programy vyhráli úřadující vicemistr světa Šoma Uno z Japonska a evropští šampioni Jevgenija Tarasovová a Vladimir Morozov z Ruska. Týmu nezávislých ruských sportovců zkomplikoval situaci Michail Koljada, který po selhání v krátkém programu skončil osmý.

Z deseti startujících týmů postoupí pět do volných jízd. Týmová soutěž bude pokračovat v neděli.

XXIII. zimní olympijské hry v Pchjongčchangu
Krasobruslení - družstva:
Muži - krátký program: 1. Uno (Jap.) 103,25, 2. Bychenko (Izr.) 88,49, 3. Chan (Kan.) 81,66.
Sportovní dvojice - krátký program: 1. Tarasovová, Morozov (Rus.) 80,92, 2. Duhamelová, Radford (Kan.) 76,57, 3. Savchenková, Massot (Něm.) 75,36.
Průběžné pořadí: 1. Kanada 17, 2. USA 14, 3. Japonsko 13.

Reklama

Související témata: