Hlavní obsah

Borci, jsem tu s vámi! Jednička nároďáku přišla v Pekingu o zahájení, a tak vymyslela vtipné řešení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moc toužil být na slavnostním zahajovacím ceremoniálu zimních olympijských her v Pekingu. Dokonce tak moc, že se mu o tom před nedávnem i zdálo. Jenže osud chtěl jinak. Hokejový brankář Šimon Hrubec kvůli dosud nesplněnému počtu po sobě jdoucích negativních testů na covid stále zůstává v Praze. A tak si pekingské defilé české výpravy užil po svém...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Šimon Hrubec během tréninku reprezentace

Článek

„Zdálo se mi, že jsem šel na zahajovací ceremoniál her v Pekingu v dresu Dominika Haška z Nagana (směje se). Fakt si to nevymýšlím," říkal před necelými dvěma týdny v rozhovoru pro Sport.cz a Právo gólman Omsku.

Plánovaná jednička českého nároďáku mezi třemi tyčemi v té době ještě pochopitelně nemohla tušit, že ji covid vyřadí na tak dlouho, že nebude moci být s ostatními spoluhráči přímo na stadionu Ptačí hnízdo v Pekingu.

Trudnomyslnosti však rodák z Vimperku nepropadal. Naopak. A tak se na hotelovém pokoji v Praze, kde čeká na svůj odlet co Číny, navlékl do olympijské kolekce, na hlavu nasadil Raškovku a před televizí mával divákům, jako by se po stadionu procházel s dalšími českými sportovci.

Hrubec by teoreticky mohl do Pekingu odletět už v sobotu, pokud bude jeho páteční PCR test negativní. K týmu by se tak připojil v neděli, o tři dny později čeká svěřence trenéra Pešána úvodní zápas turnaje proti Dánsku.

Reklama

Související témata: