Hlavní obsah

ČOV bude olympijskou nominaci pro Peking kvůli covidu schvalovat na dálku

Český olympijský výbor (ČOV) bude nominaci na únorové zimní hry v Pekingu schvalovat na dálku, hlasovat se bude prostřednictvím elektronické pošty. Zasedání pléna naplánované na 14. ledna do Míčovny Pražského hradu se kvůli koronaviru neuskuteční. V Česku se očekává vlna způsobená variantou omikron a ČOV před olympiádou nechce riskovat.

Foto: Český olympijský výbor

Ilustrační foto.

Článek

"Zvážili jsme všechny okolnosti a s přihlédnutím k nepříznivému vývoji pandemie a blížícímu se začátku zimních olympijských her jsme v souladu se stanovami udělali tento logický krok. Do odletu přípravného týmu a sportovců zbývají už jen dny, takže děláme maximum proto, abychom snížili riziko nákazy," uvedl v tiskové zprávě předseda ČOV Jiří Kejval.

Olympijskou nominaci navrhují jednotlivé svazy a její schvalování plénem ČOV je spíše slavnostní formalita. V některých sportech se budou místa přerozdělovat i po 14. lednu, takže se složení týmu ještě může upravovat. Změny pak na základě pověření pléna schvaluje sportovní ředitel ČOV a šéf mise Martin Doktor.

"Přihlášku na hry odešleme 21. ledna. Věřím, že na ní bude mezi 120 až 130 sportovci," řekl Doktor. Na hrách, které začnou 4. února, by tak mohla být rekordní česká výprava.

Reklama

Související témata: