Hlavní obsah

Jágr by se vůbec nedivil, kdyby Češi hráli v Pekingu o zlato

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klíčové zápasy na olympijském turnaji v Pekingu mají čeští hokejisté teprve před sebou, ale v úterý čerstvý padesátník Jaromír Jágr věří, že klidně mohou napodobit úspěch z Nagana a dostat se až do finále turnaje. Domnívá se, že šanci na to, že Čechům cinkne zlatá medaile, zvýšila neúčast hvězd z NHL.

Čeští hokejisté by mohli v Pekingu hrát o první místo, věří národnímu týmu Jaromír JágrVideo: Sport.cz

 
Článek

„Docela mě mrzí, že nejeli hráči z NHL, ten turnaj by byl o hodně zajímavější a podle mého názoru i hezčí. Na druhou stranu si myslím, že díky tomu máme jako Česko daleko větší šanci uspět. A vůbec bych se nedivil, kdybychom hráli zápas o zlato. Věřím, že ten úspěch může přijít," tvrdí Jágr, podle nějž národní tým hraje v Pekingu zápas od zápasu lépe. „V jednom utkání vyřazovací části se může stát cokoli, i když proti nám stojí ten papírově nejsilnější favorit. Poznali jsme to i my v Naganu," uvažuje.

V Česku častou kritiku reprezentačních koučů, bez ohledu na jméno, považuje za nespravedlivou. „Trénovat národní tým je něco úplně jiného než vést mužstvo v klubu. Vždycky říkám, že to je jako jít vsadit sportku. Nikdy nevíš, v jaké formě a pohodě hráči dorazí. Je vážně hrozně těžké vytvořit něco s týmem během turnaje, který tvrdá deset dnů. Můžeš mít samozřejmě štěstí, ale když ti hráči přijedou ve špatné formě, těžko s tím může někdo něco udělat," míní Jágr.

Dřív jsem byl predátor, teď jsem býložravec, říká padesátník Jaromír JágrVideo: Sport.cz

Sám se ke kritikům řadit nechce. „Nikdy to dělat nebudu. Především jsem toho za reprezentaci dost odehrál, takže vím, jak je sport těžký a jak moc rozhodují maličkosti, o kterých nemají fanoušci třeba vůbec tušení. Ještě k tomu ta dnešní doba s koronavirem, to všechno může hrát obrovský význam v celkovém výsledku," líčí Jágr, podle nějž je olympijský triumf pro každého reprezentačního hokejistu nejtěžší.

TK k 50. narozeninám Jaromíra Jágra

„Vidím to z několika důvodů. Hraje se jen jednou za čtyři roky a musíš mít hrozně štěstí, vše se musí spojit a sejít najednou. Hráči, které máš na těch pár dní, musí být v nejlepší formě. Je hodně faktorů, které mohou rozhodnout. Daleko jednodušší je vyhrát mistrovství světa," porovnává prestižní hokejové akce Jágr.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.