Hlavní obsah

Když ani sázkovky nevypíší kurz na postup. České hokejové reprezentaci se vůbec nevěří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má jít o jasnou záležitost. Dokonce takovou, že sázkové kanceláře na triumf Američanek ani nevypsaly kurzy. České hokejistky si uvědomují, že v boji o semifinále jsou proti úřadujícím olympijským vítězkám totálními outsiderkami. Přesto by se rády alespoň pokusily o zázrak.

Foto: Jan Běhounek

Česká hokejová reprezentantka Alena Mills.

Článek

„Hodně našich holek hrálo proti Američankám na klubové úrovni na univerzitách, takže si opravdu myslím, že bychom mohly překvapit. A třeba by nás mohly i podcenit, když jsme poprvé na olympiádě. Možná od nás nebudou tolik čekat," uvažuje kapitánka Alena Mills, která stále čeká na první bod na turnaji.

Proti výběru USA, za který nastupuje třeba i útočnice Amanda Kesselová, sestra dvojnásobného vítěze Stanley Cupu Phila Kessela, české hokejistky ještě nikdy nehrály. „Bude to nová zkušenost a výzva. Prostě nezbývá než překvapit Ameriku. Jsem radši, že jdeme na ni, a ne na Kanadu, která je tu suverénní," připomíná Mills, že Američanky výběru Javorového listu podlehly 2:4. Zároveň ale vyslaly na branku 53 střel.

Foto: Barbora Reichová/ČOV

Alena Mills po úspěšně zvládnuté olympijské kvalifikaci.

„Třeba nám opravdu pomůže, že od se od nás nebude nic čekat a spadne z nás tlak," zamýšlí se hlavní trenér Tomáš Pacina.

„Nejdřív ale musíme vyřešit své problémy v týmu. Musíme chtít hrát hokej, dávat góly a vyhrávat souboje. Teprve potom začneme přemýšlet o Americe. Momentálně by pro nás bylo těžké každé utkání," naráží Pacina na poslední zápasy s Dánskem a Japonskem, které jeho svěřenkyním herně ani výsledkově nevyšly.

„Během dvou volných dnů si vyvětráme hlavy a z chyb se poučíme," slibuje Mills.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.