Hlavní obsah

Krejčí má první kontrolní test negativní! Na trénink ale nesměl nejproduktivnější Čech KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z tábora české hokejové reprezentace v Pekingu přicházejí po čtvrtečních nepříjemnostech povzbudivější zprávy. Hlavní hvězda národního týmu David Krejčí měl po čtvrteční pozitivitě na koronavirus výsledek prvního konfirmačního testu negativní, a pokud stejně dopadne i druhý kontrolní test, na jehož výsledky národní tým čeká, bude se moct účastník dvou ZOH připojit v sobotu k týmu a trénovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Krejčí v reprezentačním dresu.

Článek

Peking (od našeho zpravodaje) - V pátek tedy bývalý útočník Bostonu s reprezentací ještě na ledě nebyl, stejně Jan Ščotka, který byl po čtvrtečním příletu rovněž pozitivní. Zatímco u Krejčího se na druhý kontrolní výsledek teprve čeká, Ščotka už má oba výsledky negativní a od soboty už může s mužstvem trénovat.

„První konfirmační test měl David negativní, teď čeká na výsledek druhého. Pokud by i ten byl negativní, mohl by jít s námi na led," prohlásil během páteční 45 minut dlouhé přípravy na ledě generální manažer týmu Petr Nedvěd.

Na led ale v pátek nevyjel ani útočník Lukáš Sedlák, jemuž v testech opakovaně vychází hraniční hodnoty, takže mu bylo doporučeno, aby zůstal na hotelovém pokoji. I u útočníka Čeljabinsku a nejproduktivnějšího českého hráče aktuální sezony KHL však existuje naděje, že by v sobotu vyjel na led.

Do tréninku už se naopak zapojil Matěj Blümel. Pardubický útočník byl klasifikován jako blízký kontakt a musel být na čas mimo tým.

V Praze stále čeká na možnost odletu brankář Šimon Hrubec. Pokud projde posledním testováním jako negativní, bude moct odletět do Pekingu v sobotu.

Národní tým čeká v Pekingu v neděli modelový přípravný zápas se Švédskem. Do samotného turnaje pak svěřenci trenéra Filipa Pešána vstoupí ve středu proti Dánsku.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.