Hlavní obsah

Program zlaté Ester v Pekingu. Kdy pojede sjezd a super-G?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Své první představení na letošní olympiádě v Pekingu zvládla Ester Ledecká na výbornou, když v úterý ráno jasně ovládla paralelní obří slalom na snowboardu. Českou hvězdu nyní čekají ještě lyžařské závody. Kdy ji uvidíme v akci?

Foto: Gabriele Facciotti, ČTK/AP

Ester Ledecká nyní vymění snowboard za lyže.

Článek

Ledecká v Pekingu obhajuje dvě zlaté medaile, před čtyřmi lety v Pchjongčchangu získala zlato jak na snowboardu, tak překvapivě také v Super-G na lyžích. Obhajoba v pararelním obřím slalomu na „prkně“ se povedla, a česká obojživelnice tak se třemi olympijskými zlaty vyrovnala Martinu Sáblíkovou.

„Byla to zábava. Snažila jsem se jezdit konzistentně, držet si ideální linii a dařilo se mi to celý den. Odvedla jsem dobrou práci a jsem moc pyšná na svůj tým,“ řekla Ledecká po finále.

Ester Ledecká na ZOH 2022: Kdy jede Super-G, sjezd a kombinaci?

Rodačka z Prahy však v Pekingu zdaleka nekončí. V akci ji znovu uvidíme 11. února právě při obhajobě zlata v Super-G, následně se představí ve sjezdu a alpské kombinaci.

Program Ester Ledecké v Pekingu
Úterý 8. února, 3:40/7:30pararelní obří slalom (snowboard)
Pátek 11. února, 4:00super-G (lyžování)
Úterý 15. února, 4:00sjezd (lyžování)
Čtvrtek 17. února 3:30/7:00alpská kombinace (lyžování)

Největší šanci na další úspěch má Ledecká jednoznačně v Super-G a také ve sjezdu, kde se v rámci Světového poháru pravidelně umisťuje v první patnáctce. V alpské kombinaci k největším favoritkám nepatří. V tradiční disciplíně, která kombinuje sjezd a slalom, mají velkou výhodu zdatné slalomářky.

Reklama