Hlavní obsah

Ledový Peking: O skomírajícím českém hokeji s Aloisem Hadamczikem

Aktualizováno

Bude hůř, nebo už se jsme dopadli na úplné dno? Kde se v Pekingu stala největší chyba a jak resuscitovat skomírající český hokej? Den po ostudném vypadnutí reprezentace z olympijského turnaje, které znamená nejhorší výsledek národního mužstva v historii, je jasné, že ústředním tématem pořadu Ledový Peking byl právě stav tuzemského hokeje. A nejen o Filipu Pešánovi se s Liborem Boučkem budou bavil bývalý reprezentační kouč Alois Hadamczik a zkušení hokejoví novináři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára. Ti na chyby ve výchově mládeže ve svých článcích dlouhodobě upozorňují.

Živě: Ledový Peking - 14. díl nového pořadu Sport.cz Video: Sport.cz

 
Článek

Hadamczik je trenérem, který s reprezentací získal poslední medaili na olympiádě, mistrovství světa i juniorském šampionátě. Roky si přeje, aby mu tuto statistiku už konečně někdo sebral, leč následovník se nenašel. Úspěšný kouč zároveň kritizuje práci svazu, nechápe široké kompetence Filipa Pešána, jenž je reprezentačním trenérem i šéftrenérem svazu. A taky zblízka vidí bídnou práci při výchově mládeže.

S Liborem Boučkem se ale vedle toho trio hokejových hostů zaměřilo také na výkony některých hráčů na olympiádě, na budoucnost Pešána u národního týmu či na úspěch slovenských hokejistů, kteří po úterním vítězném předkole zvládli i čtvrtfinále proti Spojeným státům.

Sestřih gólů v osmifinálovém zápase Česko - Švýcarsko.Video: Eurosport

Nicméně pořad Ledový Peking nebyl pouze o hokeji. Biatlonovou štafetu žen zhodnotila Gabriela Soukalová, která přidala i pohled na extrémní podmínky, které v Číně panují a kvůli kterým už několik závodnic zkolabovalo.

Na short track jsme se zaměřili s někdejší mistryní Evropy Kateřinou Novotnou a s Alešem Razýmem přišla řeč na týmový sprint běžkyň a běžců.

Reklama