Hlavní obsah

Nominační boj vyhrál Žemlička a jede jako pátý biatlonista do Pekingu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olympijská nominace českých biatlonistů pro únorové zimní hry v Pekingu je kompletní. Jako pátý doplnil mužskou část výpravy Milan Žemlička, který měl ve slovenském Osrblie nejlepší výsledky v IBU Cupu a předčil tak o letenku do Číny rovněž usilující Krupčíka, Horniga a Mikysku.

Foto: Petr Slavík/Český biatlon

Milan Žemlička

Článek

„Milan z toho interního souboje několika kluků vyšel jako vítěz a bude tedy v pondělí ráno nahlášen na ČOV jako pátý člen mužského týmu," prozradil trenér Ondřej Rybář, že 25letý Žemlička v Pekingu doplní Krčmáře, Karlíka, Štvrteckého a Václavíka. Zkušenost z velké akce má donominovaný biatlonista už z loňského MS v Pokljuce, kde obsadil 26. místo v závodě na 20 km.

Žemlička se představí už od čtvrtka v dalším díle SP v italské Anterselvě, kde pojede právě závod na 20 km a může se objevit i v nedělní štafetě. „Původně jsme mysleli, že Žemličku a možná i pátou z holek pošleme ještě koncem ledna na mistrovství Evropy do Německa a že by dorazili do Číny později, ale plán se změnil," vysvětlil Rybář.

„Nechceme nic riskovat s ohledem na covid. Budeme všech deset olympioniků držet společně v určité bublině, nejdřív v Itálii a pak i doma až do odletu olympijským charterem 27. ledna," naznačil Rybář a potvrdil, že pětice žen pro ZOH platí ve složení Davidová, Jislová, Charvátová, Puskarčíková a Voborníková. „Takhle pojedou děvčata i do Anterselvy, kde Davidovou a Jislovou čeká vedle individuálu na 15 km a ženské štafety navíc ještě masák," přiblížil český trenér.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články