Hlavní obsah

Adrenalin v hlavní roli. Kozákov uvidí bitvu o tituly v netradiční disciplíně

Adrenalin v hlavní roli! Kozákov Challenge, závod mistrovství světa v longboard downhillu se uskuteční od 13. do 16. července na kopci Kozákov u Turnova. Akce, kdy se borci v kožené kombinéze s helmou na hlavě spustí na dřevěném prkně s kolečky z kopce rychlostí sto kilometrů za hodinu, má na programu už dvanáctý ročník. Konkurence se sejde obrovská, závodit přijedou účastníci minimálně z šestnácti zemí světa.

Foto: archiv Czech Gravity Sports Association

Kozákov Challenge, závod, který bude plný adrenalinu.

Článek

„Maximální kapacita je 220 závodníků, více nejsme schopni přijmout z důvodu zabezpečení tratě a i přesto ve světě máme největší účast s nejdelší historii. Naše firma CGSA je jediná v ČR která má licenci od světové federace takovýto závod pořádat, v Evropě jsou pouze dvě akce tohoto typu a to v Itálii a v Rumunsku," uvádí Richard Nový z Czech Gravity Sports Association o.s.

O motivaci mají pořadatelé postaráno. Tvrdí, že se Světová federace snaží tento sportu prosadit na program letní olympiády. „Z tohoto důvodu bychom rádi tento sport v České republice dostali do širokého podvědomí. Hlavně mezi mladé lidi, kteří s tímto zaměřením longboardu nepřijdou do styku," hlásí Nový s tím, že se odvážné disciplíně věnují nejen muží, ale i krásné ženy.

V Česku budou vyznavači adrenalinového sportu kromě Kozákov Challenge letos v akci ještě několikrát. „Tratí máme několik, snažíme se je každý rok obměňovat, ale hlavně přidávat nové zajímavé, adrenalinem atraktivní tratě," tvrdí pořadatel akce s tím, že vyblokování tratí pro závod znamená několikaměsíční papírování na více úřadech. „Když víte, co a jak, není to zase tak složité," přesvědčuje Nový.

Reklama

Související témata: