Hlavní obsah

Česko - Itálie 2:4České softbalistky se jubilejní desáté medaile z evropského šampionátu nedočkaly

České softbalistky se jubilejní desáté medaile z evropského šampionátu nedočkaly. Závěrečný zápas s nejúspěšnějším týmem historie a zároveň obhájcem zlata Itálií prohrály 2:4 a ve Španělsku nedaleko Barcelony obsadily čtvrté místo.

Foto: Jan Beneš/ČSA

České softbalistky se jubilejní desáté medaile z evropského šampionátu nedočkaly.

Článek

„Letos byl turnaj hodně těžký. Bohužel v klíčovém utkání měly Italky navrch, dokázaly dát více odpalů ve správný čas. My jsme tuhle dovednost nepředvedli," konstatoval Vojtěch Albrecht, trenér ženského výběru.

Češky vstoupily do duely o bronz dobře, když si po úspěšných odpalech Veroniky Peckové a Gabriely Slabé připsaly dva body. Jenže Italky kontrovaly homerunem v první směně a další body přidaly ve druhé, čtvrté a páté směně. Celkem italské hráčky zaznamenaly devět úspěšných odpalů.

Češky pak měly šanci na vyrovnání v poslední směně, když obsadily druhou a první metu. Nevyužily ji a tím naděje pro český tým skončily. „Překvapilo mě, jak dobře byly Italky připravené na naše pálkařky," uznal kouč české reprezentace.

Reprezentační softbalistky se na turnaji ve Španělsku prezentovaly kvalitní útočnou hrou. Celkem předvedly 84 úspěšných odpalů z toho 6 homerunů. Patnáct hitů zaznamenala Eliška Thomposonová. „Z tohoto pohledu jsme určitě udělali pokrok. Na pálku a útočnou hru se dlouhodobě zaměřujeme," dodal Albrecht.

Reklama

Související témata: