Hlavní obsah

Čeští jachtaři se kvalifikovali na první Světový pohár národů v Bahrajnu

Čeští jachtaři postoupili na podzimní premiérový ročník Světového poháru národů v Bahrajnu. V kvalifikaci SSL Gold Cupu ve Švýcarsku obsadili druhé místo ve čtyřčlenné skupině s vítězným Portugalskem, Tureckem a Bulharskem.

Foto: Robert Deaves

Ondřej Teplý na ilustračním snímku.

Článek

Češi po prvních třech dnech kvalifikace vedli, ale pak dvakrát skončili čtvrtí, čímž se pořadí hodně vyrovnalo. O dvou postupujících tak rozhodla až závěrečná rozjížďka, kde týmy bojovaly o dvojnásobný počet bodů. V dramatickém závodě na Neuchatelském jezeře vyhráli Portugalci před českými reprezentanty.

"Ve strašně vyrovnaném souboji jsme udrželi nervy na uzdě. Povedla se nám poslední halza, s poryvem větru jsme se dotáhli na soupeře před námi a v cíli jsme byli druzí. Takže jsme spokojení a máme velkou radost, že se nám v takové konkurenci podařilo kvalifikovat na Světový pohár národů," uvedl český kapitán Ondřej Teplý v tiskové zprávě.

Finálová fáze SSL Gold Cupu se uskuteční od 28. října do 20. listopadu. Závodí se na karbonových plachetnicích SSL47 a týmy tvoří nejlepší jachtaři z dané země jak z okruhového, tak námořního jachtingu. Celkem bude v Bahrajnu startovat 40 zemí.

Reklama

Související témata: