Hlavní obsah

Čeští kordisté neprošli na GP v Káhiře přes první kolo

První kolo hlavní soutěže bylo na šermířské Grand Prix v Káhiře konečnou pro české kordisty. Olympionici Jiří Beran i Jakub Jurka v něm podlehli papírovým favoritům. Účastník her v Riu Beran nestačil na světovou pětku a bronzového olympijského medailistu z Tokia Igora Rejzlina z Ukrajiny (9:15). Nad síly současné české jedničky Jurky, jenž vloni startoval pod pěti kruhy v Tokiu, byl sedmý muž žebříčku FIE Alexandre Bardenet z Francie (12:15). V pořadí Jurka, Beran uzavřeli čeští šermíři ve výsledkové listině šestou desítku.

Foto: Instagram Jakuba Jurky

Český šermíř Jakub Jurka.

Článek

Beran s Jurkou se v egyptské metropoli po úspěšné páteční kvalifikaci probojovali do finálového pavouka pro 64 nejlepších přes dvě předkola. V eliminaci naopak neuspěli Martin Rubeš, Michal Čupr, Matyáš Pavlík ani Martin Čapek, který měl předtím v kvalifikační skupině z Čechů nejlepší bilanci, poté co prohrál jediný z šesti zápasů.

V ženské soutěži se na šermířském grandslamu prosadila z pětice reprezentantek alespoň do předkola pouze Kateřina Saligerová, ale po porážce obsadila 78. místo a nenavázala na senzační 14. příčku z březnové GP v Budapešti.

Reklama