Hlavní obsah

Derby vyhrál Auguste Rodin, trenér O'Brien má rekordní deváté vítězství

Anglické Derby vyhrál tmavý hnědák Auguste Rodin a zajistil deváté vítězství irskému trenérovi Aidanu O'Brienovi, který ještě vylepšil svoji rekordní sbírku. V Epsomu dnes zvítězil po strhujícím finiši o jednu délku před outsiderem King Of Steel, který si vytvořil výrazný náskok, ale v závěru 2400 metrů dlouhé trati favoritovi neodolal.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Auguste Rodin během dostihů.

Článek

Auguste Rodin uspěl přesto, že před měsícem mu vůbec nevyšla generálka v dostihu 2000 Guineas v Newmarketu, v němž skončil až dvanáctý. K vítězství v Derby ho dovedl žokej Ryan Moore, který si připsal třetí triumf v prestižním dostihu po letech 2010 a 2013.

Své poslední Derby absolvoval slavný žokej Frankie Dettori, který se v 52 letech chystá ukončit kariéru. Se spolufavoritem Arrestem skončil na desátém místě a nenavázal na vítězství z let 2007 a 2015.

Před dostihem o 1,5 milionu liber (přes 41 milionů korun) zadržela policie 19 lidí, kteří se podle ní chystali 244. ročník Derby narušit. Proti dalšímu protestujícímu zasáhla podle agentury Reuters později přímo na závodišti. Loni se kvůli několika aktivistům, kteří pronikli na dráhu, start Derby zpozdil.

Reklama

Související témata: