Hlavní obsah

Domácí ani jednou nevyhráli, Draci Brno si zajistili postup do semifinále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadstavba o titul baseballové extraligy pokračovala o víkendu devíti zápasy. V nich se vůbec nedařilo domácím týmům, které ani jednou nezvítězily. Znám je první postupující do semifinále. Jistotu mají šampioni Draci Brno.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Martin Červinka homerunem zařídil Drakům výhru.

Článek

Velmi zajímavou podívanou slibovala série mezi dvěma vedoucími týmy tabulky. Do ní vstoupili lépe baseballisté pražského Tempa, když v pátek dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející duel. V páté směně se o to výrazně přičinil Martin Zelenka, který dvoumetovým odpalem stáhl 3 body svého celku. Nadhazovač Draků Jhenderson Hurtado také poprvé v sezoně povolil více jak dva doběhy. Tempo tak vyhrálo 8:5. Další duel byl parádní bitvou nadhazovačů. Juan Jaime z Draků i Ondřej Vank z Tempa totiž soupeři povolili pouze po jednom doběhu. O vítězi tak rozhodla až poslední směna, kdy Martin Červinka homerunem zařídil Drakům výhru 2:1.

Teprve třetí duel přinesl výraznější rozdíl ve skóre. Drakům se povedlo stáhnout 12 bodů, hlavně díky šestibodové čtvrté směně. Výborný duel odehrál zejména Jakub Hajtmar, jenž si připsal 3 úspěšné odpaly a 5 stažených doběhů. Draci nakonec zvítězili 12:5 a jako první tým si zajistili postup do semifinále.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Jan Výbora z Eagles.

Dva identické výsledky se zrodily v prvních dvou duelech série mezi Eagles Praha a Třebíč Nuclears. V obou totiž zvítězili baseballisté pražského celku 5:4. V obou se Pražané mohli spolehnout na své nadhazovače. Parádní výkon předvedl v prvním duelu Albert Pražák, který povolil domácím první úspěšný odpal až v páté směně. Co se však Třebíči nepovedlo na domácím stadionu, to zvládla v neděli venku. Po výhře 7:3 udržela krok se svým soupeřem, oba celky mají shodnou bilanci 6 výher a 9 proher.

Loňští vicemistři Hroši Brno před víkendem okupovali společně s Hlubokou spodní příčky tabulky TOP 6 a pokud chtějí pomýšlet na medaile, tak potřebovali sérii s Jihočechy zvládnout. Hned v prvním duelu na svého soupeře vlétli, a nakonec Sokolu uštědřili vysokou prohru 19:1. Jenže Hluboká se z debaklu rychle otřepala a v dalším utkání již byla Hrochům vyrovnaným soupeřem, podlehla jim těsně 3:4. Poslední duel série již ale patřil jednoznačně Hluboké, vyhrála 12:3. Čtyřmi hity včetně jednoho homerunu se předvedl Martin Mužík. Oba týmy tak stále zůstávají na posledních dvou místech tabulky nadstavby o titul.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
1.Draci Brno1412284:450,857
2.Tempo Praha15114101:490,733
3.Třebíč Nuclears156974:830,400
4.Eagles Praha156958:890,400
5.Hroši Brno145988:800,357
6.Sokol Hluboká1541169:1280,267

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články