Hlavní obsah

ETTU po ruském odvolání odebrala Düsseldorfu triumf v Lize mistrů

Evropská unie stolního tenisu (ETTU) odebrala Düsseldorfu triumf v Lize mistrů, který německému týmu připadl po březnovém semifinálovém vítězství nad Saarbrückenem. Odvolací komise ETTU uznala ruskou žádost o zrušení vyloučení zbylých dvou semifinalistů Orenburgu s Jekatěrinburgem kvůli vojenskému vpádu na Ukrajinu. O osudu soutěže se má podle ETTU rozhodnout co nejdříve.

Foto: Sport.cz

Stolní tenis - ilustrační foto.

Článek

Podle odvolací komise by se na kluby nemělo pohlížet jako na představitele jejich zemí, takže by pro ně neměla platit stejná pravidla jako pro reprezentační týmy. O odehrání druhého semifinále a následného finále se nicméně podle viceprezidentky ETTU Heike Ahlertové neuvažuje.

Düsseldorf ovládl elitní soutěž už šestkrát, ke dvěma semifinálovým výhrám nad Saarbrückenem s českým reprezentantem Tomášem Polanským dovedl Borussii hvězdný Němec Timo Boll. Rozhodnutí ETTU zástupce klubu překvapilo. "V březnu jsme byli smutnými vítězi Ligy mistrů, ale teď vůbec nevíme, jestli se můžeme cítit jako šampioni, nebo ne," uvedl trenér Düsseldorfu Andreas Preuss.

Reklama