Hlavní obsah

I my chceme medaili, tvrdí hráč trojkového basketbalu Zachrla

Baku

Čeští basketbalisté vstoupili do 'trojkového' turnaje na Evropských hrách porážkou s domácím Ázerbájdžánem, přesto věří, že na kurtech u Kaspického moře uspějí. Podle Romana Zachrly by česká čtveřice ráda získala v Baku medaili.

Foto: David Taneček, ČTK

Český basketbalista Roman Zachrla (vlevo) a Marshall Moses z Ázerbájdžánu.

Článek

"Každý si přeje placku, tam i my míříme. Když do toho dáme všechno a nepovede se to, tak si s čistým svědomím řekneme, že jsme udělali maximum. Medaili bychom ale chtěli a týmy tady jsou podobné, jako jsou na World Tour. Myslím, že na ni máme," řekl Zachrla.

Klíčovou postavou úvodního zápasu s domácím výběrem byl naturalizovaný Američan Marshall Moses, jenž 'řádil' zejména v úvodu a nakonec dal šest bodů. "Je na tom fyzicky dobře, takže se bránil těžko," řekl Zachrla na adresu téměř dvoumetrového a 107 kg vážícího basketbalisty.

Fakt, že klíčovou postavou soupeře byl naturalizovaný cizinec, Češi neřešili. Vedle Mosese za Ázerbájdžán hrál i Litevec Rolandas Alijevas. "Je to stejné jako mezi ženskými, tam mají dvě holky z WNBA. Prostě si je koupili a dostali občanství. Nemají hráče, pořádají to a tak chtějí udělat výsledek," pokrčil rameny Zachrla.

Dalšími českými soupeři v základní skupině budou hráči Andorry a Švýcarska. "Myslím si, že by měli být výkonnostně slabší než Ázerbájdžán. Švýcaři mají jednoho dva hráče, Andorru jsem tady ještě neviděl. Ve skupině ale máme na kohokoliv, jen musíme trochu poladit, vyladit a zvyknout na si zdejší prostředí," dodal Zachrla.

Reklama

Související témata: