Hlavní obsah

Funkcionář si za smrt hvězdy odpyká 22 let za mřížemi. Nahrávky odhalily nepochopitelnou krutost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdě ligy sháněl drogy, po její smrti se nezdráhal mluvit o ní jako o kusu h***. Dvaadvacet let za mřížemi si odsedí bývalý ředitel komunikace baseballového klubu Los Angeles Angels Erik Kay. Americký funkcionář stanul před soudem v souvislosti s tragickou smrtí sedmadvacetiletého nadhazovače Tylera Skaggse, který se v roce 2019 předávkoval drogami. Kay v té době látky pro hvězdu MLB sháněl. Výše trestu ovlivnily bezcitné poznámky z telefonních nahrávek z vazby.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý ředitel komunikace baseballového klubu Los Angeles Angels Erik Kay míří k soudu. Archivní foto

Článek

Kay byl letos v srpnu shledán vinným z poskytování drog, které vedly ke Skaggsově smrti, a v úterý si vyslechl konečný verdikt. Ve vězení stráví celkem 22 let. Podle amerického deníku Washington Post přihlédl soudce při výměře trestu k nahrávkám telefonních rozhovorů z vazby, ve kterých bývalý funkcionář zesnulého vulgárně pomlouval.

„Doufám, že si lidé uvědomí, jaký to byl kus hovna," mluvil Kay o Skaggsovi v jednom z hovorů. „No, je mrtvý, tak srát na něj," zaznělo mimo jiné.

Kay se na záznamech vyjadřoval také k probíhajícímu soudnímu procesu. „Vše, co vidí, jsou dolarové bankovky," utrousil Kay na adresu Skaggsovy rodiny, která po bývalém funkcionáři požaduje odškodné. „Kvůli tomu, že zemřel, si nakonec vydělají víc peněz, než kdyby hrál, protože jako hráč stál úplně za hovno," řekl ještě bývalý funkcionář.

V ostře sledovaném případu se v zámoří počítalo s trestem na spodní hranici sazby (20 let). Soudce v souvislosti s nahrávkami při stanovení výše trestu ovšem poukázal na to, že Kay za smrt někdejší hvězdy MLB odmítl přijmout svou zodpovědnost a o upřímné lítosti ze smrti baseballisty tak nemůže být řeč.

K tragické události v roce 2019 došlo v hotelovém pokoji v Southlake, kde se tým připravoval na večerní ligový zápas. Ke Skaggsově smrti došlo v důsledku udušení se vlastními zvratky, dle soudní pitvy se v těle zemřelého v době smrti vyskytoval alkohol, opiát fentanyl a narkotický lék proti bolesti Oxykodon.

Rovněž odsouzený Kay byl uživatelem opiátů. O užívání drog v důsledku tragédie svědčila řada hráčů americké baseballové ligy.

Reklama