Hlavní obsah

K české olympijské naději zamířil další muž od Ledecké!

Praha

Druhý muž, který pomáhal snowboardistce a lyžařce Ester Ledecké, zamířil do týmu skeletonistky Anny Fernstädtové. Po fyzioterapeutovi Jakubu Markovi se k 23leté závodnici připojil nyní i někdejší servisman olympijské vítězky ze super G Petr „Olsen" Kouřil.

Funguje to, libuje si před startem sezony Anna Fernstädtová. Pomáhá jí další muž z týmu Ester Ledecké. Video: Sport.cz, Sport Invest

 
Článek

„S Kubou už pracuju celý léto, s Olsenem jsme začali jezdit od konce září na tréninky na dráhu do Königsee. Všechno funguje. Olsen se stará o saně, leští nože, pomáhá s tréninkem," řekla Fernstädtová.

Skeletonistka, která přešla před dvěma lety od německé reprezentace, řeší od jara s novým koučem Josefem Andrlem startovní rychlost. Právě ta ji limituje na cestě k vysněným triumfům na seniorském mistrovství světa nebo na olympijských hrách. Na startu totiž patří mezi nejpomalejší, na nejlepší závodnice nabírá ztrátu, kterou na dráze nedožene.

„Starty jsme trénovali hodně, doufám, že tam bude posun. Jinak těžko odhadovat průběh Světového poháru, nevíme, kdo přijede na závody. V jeho první polovině třeba budou chybět Američanky a Kanaďanky," podotkla Fernstädtová.

Světový pohár startuje příští týden v lotyšské Siguldě, kam trojnásobná juniorská mistryně světa odletí v pátek. Kvůli opatřením proti koronaviru se neskuteční SP v USA a Kanadě, všechny aktéry čekají bezpečnostní opatření včetně testů před závody i po nich.

Reklama

Související témata: