Hlavní obsah

Kouč Kielu Jícha po postupu do finále LM: Bojovali jsme jako lvi. A ještě jsme neskončili

Trenér házenkářů Kielu Filip Jícha byl pyšný na to, že jeho svěřenci v semifinálové bitvě Ligy mistrů proti maďarskému Veszprému bojovali jako lvi a dvakrát se dokázali vrátit do zápasu. Bývalý kapitán české reprezentace po vydřeném postupu věří, že německý šampion má šanci uspět i ve večerním finále proti vysoce favorizované Barceloně.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Filip Jícha dovedl házenkáře Kielu do finále Ligy mistrů.

Článek

"Jsem neuvěřitelně pyšný na svůj tým. Bojoval nejen za sebe, ale po mnoha letech absence na tomto turnaji také reprezentoval celou německou házenou," citoval klubový web Jíchu, jehož tým hraje Final Four pro čtyři nejlepší celky soutěže poprvé od sezony 2015/16. Kvůli koronavirové pandemii se v Kolíně nad Rýnem před prázdným hledištěm teprve dohrává minulý ročník 2019/20.

Kiel v semifinále vedl v první půli až o sedm branek, ale po změně stran začal ztrácet a chvíli před koncem prohrával o čtyři góly. Zápas však dokázal dotáhnout do prodloužení, v němž smazal dvoubrankové manko a zvítězil 36:35. Kielu přitom chybělo ze zdravotních důvodů několik hráčů včetně českého reprezentanta Pavla Horáka, který prodělal covid-19.

"Bojovali jsme jako lvi a nehledali jsme výmluvy na to, že je nás málo. V semifinále Ligy mistrů jsme se dvakrát dokázali vrátit zpět, což není samozřejmost. Mám ke svým hráčům obrovskou úctu," prohlásil osmatřicetiletý Jícha.

S Kielem ovládl Ligu mistrů v letech 2010 a 2012 jako hráč a teď může přidat triumf v roli trenéra. Německý celek však bude ve finále velkým outsiderem, neboť Barcelona neprohrála od loňského září. Pro Jíchu bude zápas o to zajímavější, že v katalánském klubu končil kariéru.

Vysněné finále

"Je to vysněné finále. Možná jsme v semifinále ztratili nějaké síly, ale ještě jsme neskončili. Napsali jsme kousek historie a chceme přidat další díl. Dáme do zápasu všechno, každou kapku energie, která nám zbude, abychom zastavili tu neuvěřitelnou šňůru Barcelony," řekl Jícha.

Kiel prohrál 14 ze 27 vzájemných zápasů včetně posledních čtyř. "Španělé si mohou myslet, že to pro ně bude snadná procházka. Ale moji kluci jsou nažhavení a ještě zdaleka nedošli do konce. Chtějí napsat svůj vlastní příběh," citovala Jíchu německá média.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: