Hlavní obsah

Moderní pětibojař Vlach byl pátý ve finále Světového poháru, v desítce další dva Češi

Aktualizováno

Všichni tři čeští moderní pětibojaři skončili ve finále Světového poháru v Ankaře v elitní desítce. Martin Vlach byl pátý, Marek Grycz sedmý a Jan Kuf desátý. Mezi ženami skončila Karolína Křenková třináctá a vytvořila si nové maximum v seriálu. V Ankaře získala 1335 bodů. Z prvenství se radovali stříbrná olympijská medailistka z Ria de Janeiro Francouzka Élodie Clouvelová a bronzový z Tokia Korejec Čon Ung-te.

Foto: Filip Komorous/ČSMP

Český moderní pětibojař Martin Vlach při Světovém poháru v Ankaře.

Článek

Pátý muž z loňských olympijských her Vlach v Turecku nezopakoval dubnový triumf v seriálu z Budapešti. V sobotu sice vyhrál parkur, ale v závěrečné kombinaci běhu a střelby, která je jeho nejsilnější stránkou, byl až sedmý. Celkem si připsal 1470 bodů, o 38 méně než vítězný Čon Ung-te.

"Užší pódium nebylo vůbec daleko, se svou výkonností jsem tam měl být, ale nepohlídal jsem si střelbu. Nejsem moc spokojený s tím, jak jsem se skoro neposunul v závěrečné disciplíně, kde jsem zvyklý se posouvat dost výrazně," uvedl Vlach v nahrávce pro média.

Foto: Filip Komorous/ČSMP

Čeští moderní pětibojaři (zleva) Marek Grycz, Martin Vlach a Jan Kuf na Světovém poháru v Ankaře.

"Nepochybně mi nepomohl start v poslední rozplavbě, ale na to se nemůžu vymlouvat. Včera jsem taky startoval v poslední rozplavbě, a naopak jsem zastřílel osobák, Je ale pravda, že čas mezi plaváním a kombi je tady stlačený do extrému. To se nedá stihnout skoro nic," dodal Vlach.

Spokojená byla se svou pozici Křenková. "Jsem ráda, že jsem se vůbec dostala do finále Začínali jsme koňmi, to bylo trochu náročnější, neměla jsem tak šťastný los jako v semifinále. Ale dopadlo to dobře, sice se dvěma shozy, ale dojela jsem. Zbytek už šel dobře. Tentokrát se povedla střelba," hodnotila.

Druhá z Češek Veronika Novotná, jež se v půlce května blýskla druhým místem v Bulharsku, ze semifinále nepostoupila po vypadnutí v parkuru.

Finále SP v moderním pětiboji v Ankaře:
Muži
1. Čon Ung-te 1508
2. So Čang-wan (oba Kor.) 1498
3. Böhm (Maď.) 1485
...
5. Vlach 1470
7. Grycz 1459
10. Kuf (všichni ČR) 1446
Ženy:
1. Clouvelová (Fr.) 1385
2. Varleyová (Brit.) 1381
3. Gulyásová (Maď.) 1374
...
13. Křenková (ČR) 1335

Reklama

Související témata: