Hlavní obsah

Moderní pětibojařky Křenková ani Novotná na SP v Káhiře do finále neprošly

Moderní pětibojařky Karolína Křenková a Veronika Novotná do finále úvodního Světového poháru v Káhiře nepostoupily. Oběma Češkám se příliš nepovedlo základní kolo šermu a ztrátu na nejlepší už nedohnaly. Seřadily se na konečném 21. a 22. místě.

Foto: Filip Komorous ČSMP

Ilustrační foto.

Článek

Novotná si v bonusovém šermu připsala čtyři výhry za sebou, to však nestačilo. "To už samozřejmě obrovskou ztrátu nenahradilo. Takže Verča spíš ten svůj šermířský výsledek kosmeticky upravila," uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě.

Plavání zvládly obě Češky solidně, už před závěrečnou částí však bylo jasné, že postup do finále bude mimořádně složitý. V běhu ani střelbě navíc soupeřky nechybovaly a české reprezentantky skončily na začátku třetí desítky. "Získaly na úvod nějaké body do Světového poháru a to je důležité směrem k účasti v červnovém pohárovém finále," dodal Kučera.

Muži mají za sebou základní semifinálové kolo šermu. Jan Kuf si díky výrazně aktivní bilanci 24/11 připsal 245 bodů a do pátečního semifinále nastoupí z průběžného druhého místa. Martin Vlach je zatím desátý, Ondřej Polívka dvaadvacátý. Obě finále se uskuteční v sobotu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.