Hlavní obsah

Němci po rozhodnutí připustit ruské šermíře neuspořádají Světový pohár

Německý svaz se kvůli schválené účasti ruských a běloruských šermířů v mezinárodních soutěžích vzdal pořadatelství Světového poháru fleretistek, který se měl v květnu uskutečnit v Tauberbischofsheimu. Turnaj měl být jedním z prvních, kde bude nedávné rozhodnutí kongresu světové federace FIE uplatněno. Šéfka německého svazu Claudia Bokelová prohlásila, že konání soutěže za takových podmínek je nepředstavitelné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

"Stále platí naše solidarita s lidmi na Ukrajině, kteří trpí válečným útokem. Rozhodnutí FIE akceptujeme, ale chceme dát jasný signál, že jsme si přáli jiný výsledek a že existuje mnoho nezodpovězených otázek, které konání turnaje znemožňují. Pro prezidium je to v současnosti nepředstavitelné," konstatovala bývalá špičková kordistka.

Pro začlenění ruských a běloruských šermířů zpět do mezinárodních turnajů se vyslovil na konci minulého týdne mimořádný on-line kongres FIE. Ruští a běloruští sportovci, kteří byli kvůli invazi Ruska na Ukrajinu vyloučeni z mezinárodních soutěží, tak mohou ve světové konkurenci znovu startovat od dubna "za dodržení podmínek neutrality".

Rozhodnutí, které umožní Rusům a Bělorusům zapojit se do začínající olympijské kvalifikace, vyvolalo u řady členských federací včetně českého svazu rozčarování.

Reklama

Související témata: