Hlavní obsah

Nepříjemná pauza pro Popelku. Co nyní dostane přednost?

Praha

Talentovaná MMA zápasnice Tereza Bledá si od bojů v kleci na několik měsíců odpočine. Nešťastně si totiž v duelu s Brazilkou Karoline Martinsovou poranila koleno. Devatenáctiletou kometu českého MMA čeká v nejbližších dnech operace, a následně dlouhá rehabilitace. Přes všechny špatné zprávy by se na celé situaci ale dalo najít také jedno malé pozitivum.

Tereza Bledá sice udržela neporazitelnost, na delší dobu ji však vyřadí poranění kolenaVideo: Oktagon TV

 
Článek

„Bohužel se teď v zápase několik měsíců nepředstavím, už vím výsledky vyšetření," uvedla mladá bojovnice. Diagnóza nebyla vůbec příznivá. Přetržený přední zkřížený vaz, operace a pauza. Vyhlídky na další souboj, který by opět znamenal posun v kariéře jsou ty tam.

„Někdy nastanou zápasy, kdy nemám ani škrábnutí a v posledních pěti vteřinách si sama něco udělám," litovala Bledá, který se zranila v závěru souboje s brazilskou soupeřkou. O třetí profesionální výhru sice nepřišla, na případný další triumf si ale bude muset nějaký ten čas počkat.

I když to bude znít pošetile, tak přesto může domácí bojovnice zranění přetavit v malou výhodu. Na obzoru je totiž maturitní zkouška. „Krátce po zápase s Martinsovou mám maturitu, takže asi nebudu zápasit hned za měsíc," uvedla Bledá již před turnajem OKTAGON 23. V momentální situaci bohužel nemá na výběr. Škola opravdu dostane přednost.

Mladá bojovnice začínala v pražském Hanuman gymu, následně se ale přesunula pod vedení zkušeného trenéra a bývalého zápasníka André Reinderse, v jehož tréninkovém týmu působí již skoro dva roky.

Bledá byla úspěšná již na amatérské úrovni, kde nenašla přemožitelku. V nejlepším světle se ukázala v projektu OKTAGON UNDERGROUND, kde dokázala, ještě jako osmnáctiletá, porazit na body veteránku organizace UFC a českou hvězdu Lucii Pudilovou.

Jednalo se o velké překvapení, přesto ale rodačka z Mariánských Lázní vyslala české scéně jasný vzkaz, že se s ní musí v budoucnu počítat. Přesto ale musela řešit také nepříjemné komentáře na sociálních sitích, které ji podezřívaly z aplikace podpůrných prostředků. Sama Bledá se posléze podrobila testu na doping, jehož negativní výsledek i následně zveřejnila.

Reklama

Související témata: