Hlavní obsah

Novým ředitelem Antidopingového výboru ČR bude právník Čížek

Novým ředitelem Antidopingového výboru ČR bude od 1. prosince Martin Čížek. Dosud v této instituci působil jako právník. Vyhrál výběrové řízení, v němž se hledal nástupce Jiřího Janáka. Oznámila to Národní sportovní agentura (NSA), která je zřizovatelem antidopingového výboru.

Foto: www.ftvs-vzdelavani.cz

Nový šéf Antidopingového výboru ČR Martin Čížek.

Článek

Čížek do Antidopingového výboru nastoupil v září. Měl na starosti mimo jiné zpracovávání pozitivních dopingových případů, komunikaci se sportovními svazy, Českým olympijským výborem (ČOV) a dalšími subjekty nebo zastupování Antidopingového výboru při soudních, disciplinárních a správních řízeních.

"Jsem rád, že zvolením kandidáta zevnitř organizace bude zajištěna kontinuita práce dosavadního ředitele Jiřího Janáka, který ve své funkci dokázal napravit desetiletí tragického vedení antidopingového výboru. Závažnost situace potvrdil audit mezinárodní organizace WADA. Pan ředitel Janák předává úřad v jeho nejlepší kondici v historii," uvedl v tiskové zprávě končící předseda NSA Filip Neusser.

Třiačtyřicetiletý Čížek je absolventem právnické fakulty v Plzni. Jako právník působil v různých firmách a advokátních kancelářích. "Chtěl bych poděkovat vedení Národní sportovní agentury za důvěru. Uvědomuji si, jak důležitou funkci antidopingový výbor v českém sportovním prostředí plní, a proto udělám vše, co je v mých silách, abych tuto důvěru nezklamal. Rád bych navázal na práci dosavadního vedení a nadále zlepšoval komunikaci a spolupráci s mezinárodními antidopingovými výbory," řekl.

Od začátku roku 2020, kdy se zřizovatelem antidopingového výboru stala NSA, je už jeho čtvrtým ředitelem. Janák loni v červnu nahradil odvolanou Petru Volkovou, která byla v úřadu od května 2020. Před ní téměř půl roku řídil český boj s dopingem Martin Lukavský.

Reklama