Hlavní obsah

Zápasník Omarov zůstal po úvodní porážce na mistrovství Evropy ve hře o bronz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český zápasník Artur Omarov prohrál na mistrovství Evropy v Bukurešti hned první zápas s Magomedem Murtazalijevem, ale drží se ve hře o bronzovou medaili. Ruský soupeř, startující kvůli válce na Ukrajině jako neutrální sportovec, totiž došel ve váze do 97 kilogramů až do finále a vytáhl Omarova do středečních oprav. Tam mu však v cestě za dalším cenným kovem po bronzu z loňského světového šampionátu stojí tři soupeři.

Foto: Sport.cz

Zápasník Artur Omarov na arcivním snímku.

Článek

Pětatřicetiletý český zápasník v řecko-římském stylu je poprvé v kariéře nasazenou jedničkou na velkém turnaji. Zápas s Murtazalijevem mu ale vůbec nevyšel a prohrál 0:9. Dvaadvacetiletý mistr světa do 23 let následně vyhrál čtvrtfinále i semifinále a díky tomu dostal Omarov šanci v opravách. V nich ho čeká Maďar Tamás Lévai, případně pak Bulhar Kiril Milov a Fin Arvi Savolainen.

„Rus se podle očekávání probojoval až do finále, což pro mě znamená, že zítra budu mít šanci bojovat o medaile. V repasáži na mě čeká velmi těžký soupeř - Maďar Lévai, takže musím projít přes něj, a pak na mne bude čekat Bulhar Kiril Milov a pak teprve budu mít šanci zabojovat o medaili,“ uvedl Omarov na facebookovém profilu Svazu zápasu ČR.

Oldřich Varga v kategorii do 77 kilogramů prohrál v pondělní kvalifikaci s Bulharem Stojanem Kubatovem 1:3 na body, na další šanci v opravách ale čekal marně.

Reklama

Související témata: