Hlavní obsah

Bilesová se navždy zapsala do historie. Na MS v gymnastice předvedla dva nové prvky, budou se jmenovat po ní

Čtrnáctinásobná mistryně světa a čtyřnásobná olympijská vítězka Simone Bilesová potvrdila na víkendovém MS v gymnastice roli favoritky, když na šampionátu ve Stuttgartu vyhrála kladinu a prostná, na přeskoku byla druhá a do finálových bojů postoupila i na bradlech. Své triumfy navíc korunovala dvěma zcela novými prvky, které nyní ponesou její jméno.

Foto: Marijan Murat, ČTK/AP

Americká gymnastka Simone Bilesová předvedla na MS ve Stuttgartu dva nové prvky.

Článek

Dva zcela nové prvky předvedla dvaadvacetiletá americká gymnastka Simone Bilesová. Rodačka z Columbusu zazářila na prostných zakončením dvojným saltem s šesterným obratem.

147 centimetrů vysoká gymnastka vyrazila divákům dech i na kladině. Z náčiní seskočila dvojným saltem se čtverným obratem. Oba nové prvky teď ponesou jméno Američanky – The Biles a The Biles II.

„Závodím ve své vlastní lize?" položila si řečnickou otázku v rozhovoru pro stanici NBC sports. „Ano! Ale to neznamená, že mě nemůžete ocenit za to, co dělám. Stále po nás chcete abychom dělali obtížnější věci. A když to uděláme, tak zase tvrdíte, že je to příliš náročné a nespravedlivé vůči ostatním závodnicím," okomentovala následnou diskuzi Bilesová.

Reklama

Související témata: