Hlavní obsah

Boxer Konečný si vychutnal pražský triumf

PRAHA

Chvilky slávy si v úterý večer užíval nejlepší český profesionální boxer Lukáš Konečný. Brazilce Andersona Claytona porazil ve 3.kole technickým k.o. a před frenetickým publikem v pražské T-Mobile Areně získal interkontinentální titul organizace WBO.

Foto: PRÁVO

Boxer Lukáš Konečný.

Článek

Ústecký boxer měl od začátku drtivou převahu. O pět centimetrů menšího protivníka zasypal několika sériemi direktů, kterým Brazilec přezdívaný "Černý Panter" odolával pouze dvě kola. Ve třetím se neustále bránil, po další spršce Konečného úderů se ocitl v rohu bez krytí a sudí pro naprostou převahu českého rohovníka duel ukončil.

"Ve druhém nebo na začátku třetího kola jsem mu zlomil žebro. Poznal jsem to podle očí. S tím už pak boxovat nemohl," krčil rameny šťastný vítěz, který byl nadšený z ohromné podpory asi devíti tisícovek diváků. "Pak už jen utíkal, funěl a nemusel jsem mu už dát žádný pořádný úder," tvrdil a dál chválil pražské auditorium. "Když jsem slyšel ten jásot, tak se mi draly slzy do očí," líčil.

Český šampión, který vzal při oslavě do ringu i malou dcerku, se na klíčový zápas kariéry připravoval netradičně doma a hlavně musel hodně shazovat, aby se dostal na předepsanou váhu 69,853 kg. Za šest týdnů šlo nakonec dolů dvanáct kilo. "Měl jsem delší dovolenou, takže to bylo více než běžně," prozradil Konečný, který v posledních dnech pil zejména iontové nápoje.

Zisk mistrovského pásu má být pro Konečného vstupenkou do elitního klubu. "Teď by se to mělo teprve rozjet. Více zápasů doma a hlavně peníze, které jsem si od profesionálního boxu sliboval," věří Konečný.

Kraj boxoval jen jedno kolo

Už před vyvrcholením večera se natěšenému publiku poprvé coby profesionál představil stříbrný medailista z olympiády v Sydney Rudolf Kraj, když změřil síly s dvacetiletým Rumunem Valeriu Dobrinem.

Na "mělnickou mlátičku" soupeř vůbec neměl, po dvou tvrdých Krajových direktech se začal potácet a Rumunův kouč po minutě hodil do ringu ručník. "Dobře udělal, jinak bych mu urval palici," zářil Kraj, který se zpotil spíš nervozitou z boxuchtivých davů. "Lidi fandili líp než v Německu," těšilo ho.

V průběhu galavečera se vítězně představili i další čeští boxeři Roman Kracík a Ladislav Kutil. Přímým přenos do 54 zemí vysílala televizní stanice Eurosport.

Reklama