Hlavní obsah

Brazilská olympijská naděje? Jedenáctiletá skateboardistka vyhrála závod v Los Angeles

Brazílie možná má pro nadcházející olympijské hry 2020 v Tokiu nové žhavé želízko v ohni. Jedenáctiletá skateboardistka Rayssa Lealová zvítězila v závodě série Street League Skateboarding World Tour v americkém Los Angeles. Mužský závod ovládl Japonec Yuto Horigome.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Jedenáctiletá skateboardistka Rayssa Lealová ovládla závod v Los Angeles.Video: sntv

 
Článek

Brazilskému zázračnému talentu na skateboardu se dařilo už během prvního letošního závodu v Londýně. Tehdy to stačilo „pouze" na stupně vítězů, když závodnice obsadila třetí příčku. Teď však vystoupala jezdkyně ještě výš. Lealová se triumfem v Los Angeles stala nejmladší skateboardistkou historie, která vyhrála prestižní závod světové Tour.

V konečném pořadí za sebou nechala krajanku Pamelu Rosaovou, vítězku prvního letošního podniku, a také Američanku Alanu Smithovou. Jedenáctiletá Brazilka doufá, že dosáhne dalšího velkého úspěchu, kterým by bezesporu bylo dobré umístění na olympijských hrách v Tokiu příští rok. Pokud tam projde přes konkurenci a věkové limity.

Poslední akce série Street League Skateboarding World Tour se pojede v září v hlavním městě Mexika. Skateboarding si na nadcházející olympiádě odbude svou premiéru.

Do programu her, v němž je rekordních 33 sportů a celkem 339 soutěží, přibyly oproti předchozím OH v Riu de Janeiro kromě skateboardingu také surfing, sportovní lezení, karate, baseball se softbalem a basketbal 3x3.

Reklama

Související témata: