Hlavní obsah

Březinovo gesto fair play! Sháněl brusle pro soupeře

Ostrava

Na malou medaili z krátkého programu Michal Březina útočil marně, přesto se v pátek v Ostravě jednoho ocenění dočkal. Na pravidelné poradě organizátorů s mezinárodní federaci ISU českého krasobruslaře koordinátor soutěží veřejně pochválil. Čím si to zasloužil?

Foto: David W Cerny, Reuters

Michal Březina při krátkém programu na ME v Ostravě.

Článek

Juniorskému mistru světa Danielu Samohinovi do Ostravy nedorazila taška s věcmi, kde měl i nejstřeženější krasobruslařský poklad – brusle.

„Zkoušeli jsme mu s Tomášem (Vernerem) a lidmi ze stadiónu pomoct. Nakonec jel na bruslích od bráchy, který mu je přivezl ze Švýcarska, na nových od firmy Edea jet nechtěl, protože jet v úplně nových botách je jako bruslit v lyžákách,“ přirovnával Březina.

Izrael reprezentující Samohin, jenž mohl patřit k medailovým adeptům, v zapůjčených bruslích kazil skoky a ze 33. místa neměl šanci projít do volných jízd. „Je to škoda, je hodně talentovaný kluk. Kdyby měl své brusle, možná by na prvních pozicích byl. Ale na to, že je od pondělí neměl, klobouk dolů, že vůbec nastoupil,“ oceňoval Březina.

Jak sám uznal, jeho gesto fair play není v krasobruslařských kruzích rozhodně obvyklé. „Já a Tomáš jsme byli jediní, kdo se o to vůbec zajímali,“ přiznával osmý muž krátkého programu. „Myslím, že každý jiný by byl rád, že mu odpadl jeden soupeř. Ale já takový nejsem. Když můžu a mám, jak pomoct, tak pomůžu,“ sympaticky doplnil.

Reklama

Související témata: