Hlavní obsah

Březinu na krasobruslařském ME doplní mezi muži Bělohradský

Praha

Tři krasobruslaři v sólových kategoriích, taneční pár a sportovní dvojice budou reprezentovat Českou republiku na lednovém mistrovství Evropy v Ostravě. Hlavní pozornost bude upřena k Michalu Březinovi, který sice kvůli zranění nedokončil společný šampionát Česka, Slovenska, Polska a Maďarska v Katovicích, v nominaci ale nechybí.

Foto: Ng Han Guan, ČTK/AP

Český krasobruslař Michal Březina

Článek

"Je to v pohodě, nic vážného. Dva tři dny klidu," uvedl Březina, jenž si v sobotu po pádu poranil rameno. Hned v Polsku zamířil na vyšetření do nemocnice, které potvrdilo, že situace není kritická. "Podobné zranění nemá poprvé, takže ví, co má dělat," řekl generální sekretář Českého krasobruslařského svazu Karel Oubrecht.

Společně s Březinou, bronzovým medailistou z ME v Záhřebu 2013 a desátým mužem minulého kontinentálního šampionátu v Bratislavě, se mezi elitou představí i sedmnáctiletý Jiří Bělohradský. Čerstvý mistr republiky skončil v lednu při svém debutu mezi dospělými na ME dvacátý.

Ostrá premiéra na domácí půdě čeká sedmnáctiletou Michaelu Lucii Hanzlíkovou. Mladá krasobruslařka SSK Karlovy Vary má za sebou v sezoně několik slibných výsledků a nominaci si zajistila triumfem v rámci domácího šampionátu v Katovicích, kde porazila Březinovu sestru Elišku o sedm bodů.

V párových kategoriích má Česká republika vždy pouze jedno zastoupení - v tancích se představí dvojice Cortney Mansourová, Michal Češka, třináctí ze šampionátu v Bratislavě. První start na ME dospělých čeká sportovní dvojici Anna Dušková, Martin Bidař, úřadující juniorské mistry světa z Debrecínu.

Mistrovství Evropy se do České republiky vrátí po 18 letech, v Ostravě se uskuteční od 25. do 29. ledna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články