Hlavní obsah

Británie řeší skandál: Hráč tahal soupeře za přirození. Měli by ho zatknout?

Angličtí ragbisté v sobotu vybojovali v rámci prestižního Poháru šesti zemí vítězství v ostrovním derby nad Walesem 33:30. Po mimořádně atraktivním duelu v londýnském Twickham Stadium se ale více než o výsledku nakonec mluví o klukovině domácího reprezentanta Joea Marlera.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Anglický ragbista Joe Marler během duelu s Walesem v rámci Poháru šesti národů.

Článek

Kamerám v přímém přenosu neunikl moment, kdy 120kilový pořízek z Eastbourne sahal na přirození Velšana Aluna Wyna Jonese. Hříšníka nejspíš čeká slyšení u disciplinární komise a vyloučen není ani jeho konec v reprezentaci.

Od soboty se mezi fanoušky a experty strhla docela vášnivá debata o tom, zda šlo jen o nevinný vtípek, nebo o velmi neférový útok, za který by měl následovat přísný trest. Někteří mluví dokonce o sexuálním napadení.

„Doufám, že se vedení světového ragby na celou věc podívá. Obrázků z toho bylo dost i fanoušci viděli, co se stalo. Je to velmi frustrující," komentoval incident velšský kapitán Jones.

Do debaty se vložil i známý britský novinář Piers Morgan. „Existují teď dva typy lidí - ti, kteří se chování Joea Marlera zasmějí a ti, kteří si myslí, že by měl být zatčen. Já patřím do první kategorie a ti druzí jsou ku*evsky únavní," napsal na Twitter.

A přidal tam v této souvislosti známou fotku z fotbalového duelu z roku 1988 mezi Wimbledonem a Newcastlem, na níž Vinnie Jones loví v rozkroku Paula Gascoignea s dovětkem: „Takovým věcem jsme měli ve zvyku se smát."

Na stejné sociální síti se s odstupem ozval také sám hříšník Marler, který celý humbuk okomentoval stroze: „Kraviny. Totální kraviny."

Anglie se po sobotním vítězství dotáhla v čele tabulky na Francii, která v neděli podlehla Skotsku.

Reklama

Související témata: