Hlavní obsah

Fernstädtová jde do boje. V Lotyšsku otestuje, jak vypilovala starty

Praha

V lotyšské Siguldě začne Světový pohár v jízdě na bobech a skeletonu a stejně jako všechno v současné době je seriál ovlivněný koronavirem. Na startu se nesejde kompletní špička, ale nechybí české naděje - skeletonistka Anna Fernstädtová a bobisté v čele s pilotem Dominikem Dvořákem.

Foto: Sport Invest

Česká skeletonistka Anna Fernstädtová.

Článek

V pátek vstoupí do sezony Fernstädtová, bobisté mají na programu o víkendu dva závody dvojbobů, protože čtyřboby se v Siguldě jezdit nedají. Dvořák pojede první den s brzdařem Jakubem Noskem a poté s Dominikem Suchým.

Třiadvacetiletá Fernstädtová má od letoška k ruce nové pomocníky - fyzioterapeuta Jakuba Marka a Petra Kouřila, bývalé členy úspěšného realizačního celku sjezdařky a snowboardistky Ester Ledecké. V přípravě se pod vedením atletického trenéra Josefa Andrleho hodně zaměřovala na zlepšení startů, její největší slabiny.

"Doufám, že bude ve startech posun. Jinak se o ambicích mluví těžko, protože nevíme, kdy bude kdo v závodech startovat," poukázala Fernstädtová na skutečnost, že například Američané a Kanaďané se do SP zapojí až v lednu. "Takže je těžké teď říct nějaké umístění, ale doufám, že se mi povedou starty a dobré jízdy."

Vítězství ve Světovém poháru obhajují Lotyš Martins Dukurs a Němka Jacqueline Löllingová. Fernstädtová skončila v hodnocení SP devátá.

Vrcholem sezony v jízdě na bobech a skeletonu bude mistrovství světa. Šampionát se měl původně konat v Lake Placid, ale byl přesunut do německého Altenbergu.

Reklama

Související témata: