Hlavní obsah

Francouzi jdou napravovat ránu pěstí, Angličané hájí trůn

Praha

Tvrdí chlapi znovu otevírají bitvu o Evropu. Letošní ročník Six Nations startuje koronaviru navzdory, loni se prestižní ragbyový turnaj po dlouhé nucené pauze protáhl až do konce října. Pro všechny účastníky pokračuje dlouhodobý cyklus, jehož vrcholem bude příští světový šampionát v roce 2023 ve Francii. Teď je ovšem ve hře titul tradičního Mistrovství šesti národů. A pokud možno korunovaný ceněným Grand Slamem, za který se v ragby považuje celkové vítězství bez jediné porážky.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Francouz Gabin Villiere skóruje během listopadového duelu s Itálií.

Článek
Fotogalerie

Loňský titul obhajuje Anglie. Spadl jí do klína po fatálním zaváhání Francie. Les Bleus sice hned v prvním kole Angličany porazili, mířili za celkovým vítězstvím, doplatili však na jednu ránu pěstí.

Frantíci také v předposledním kole ve Skotsku vedli, pak se ovšem pilíř Haouas v šarvátce nechal vyloučit. Oslabení trvalo déle než poločas a lídři tabulky ho neustáli. Skalp Angličanů jim nebyl nic platný. Jediná porážka s týmem, který skončil až čtvrtý, je připravila o triumf, k němuž od začátku směřovali.

Francii teď čeká reparát, její sobotní duel v Itálii celý turnaj odstartuje. Anglie doma hostí Skotsko, v neděli nastoupí Wales proti Irsku.

Všechny zápasy vysílá na svých programech Nova Sport.

Program 1. kola:
Sobota 6. února
15:15 Itálie - Francie (Nova Sport2)
17:45 Anglie - Skotsko (Nova Sport2)
Neděle 7. února
16:00 Wales - Irsko (Nova Sport1)

Reklama

Související témata: